21:12 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας φαίνεται πως κρύβονται πίσω από τη χθεσινή δολοφονία του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο.

Από τις ουκρανικές ειδικές δυνάμεις φαίνεται πως οργανώθηκε η δολοφονία του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, όπως γνωστοποίησε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της αυτοανακηρυχθείσας δημοκρατίας.

«Έχουμε ήδη αποκαλύψει τους εμπνευστές της επίθεσης. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις ειδικές δυνάμεις της Ουκρανίας. Σύντομα, είναι πιθανό να κατονομάσουμε και τον επικεφαλής της ομάδας, η οποία ήταν υπεύθυνη για την επίθεση» δήλωσε στο Sputnik ο Αλεξάντερ Καζάκοφ, στενός σύμβουλος του δολοφονηθέντος Ζαχαρτσένκο.

Όπως υποστήριξε επιπλέον, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί αρκετοί ύποπτοι, οι οποίοι έχουν ήδη ομολογήσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, σκοτώθηκε την Παρασκευή σε έκρηξη, η οποία σημειώθηκε σε εστιατόριο στο κέντρο του Ντονέτσκ.

Παράλληλα, σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται και ο υπουργός Οικονομικών και αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Τιμοφόεβ. Εξαιτίας της έκρηξης, συνολικά σκοτώθηκαν δύο άτομα, ενώ ακόμη 11 άτομα τραυματίστηκαν.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν το γεγονός ως «τρομοκρατικό», ενώ αρκετοί ύποπτοι, όπως προαναφέρθηκε, έχουν ήδη ομολογήσει ότι η επίθεση ενορχηστρώθηκε από την Ουκρανία.

Μετά τη χθεσινή επίθεση, οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας έχουν προχωρήσει στην αυστηροποίηση των μέτρων ασφαλείας, επεκτείνοντας κατά δύο ώρες την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από την πλευρά της Μόσχας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε ότι η χθεσινή δολοφονία «συμβάλλει αναμφισβήτητα στην κλιμάκωση της έντασης, εξέλιξη η οποία δεν ευνοεί την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στον θάνατο του Ζαχαρτσένκο, έκανε λόγο για μία «άθλια δολοφονία» από αυτούς που προτιμούν «τον δρόμο της τρομοκρατίας» για να βρουν μία ειρηνική λύση στη τετραετή σύγκρουση της ανατολικής Ουκρανίας.

Στο μεταξύ οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ διαβεβαίωσαν ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για την ενοποίηση με τη Ρωσία, παρά τη δολοφονία του προέδρου. «Η εξωτερική μας πολιτική παραμένει αμετάβλητη. Στόχος είναι η ενοποίηση με τη Ρωσική Ομοσπονδία» ξεκαθάρισε ο εκτελών χρέη επικεφαλής, Ντιμίτρι Τραπεζνίκοφ, σε γραπτή του δήλωση.

Σχετικά:

Συλλήψεις υπόπτων για τη δολοφονία του ηγέτη της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ζαχαρτσένκο
Νεκρός ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μετά από έκρηξη σε καφετέρια
Tags:
τρομοκρατία, Αλεξάντρ Ζαχαρτσένκο, Βλαντίμιρ Πούτιν, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK