22:13 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο δήμαρχος του Λονδίνου έγινε γιγάντιο μπαλόνι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου έγινε γιγάντιο μπαλόνι (Φωτογραφίες)

© AFP 2019 / Daniel Leal-Olivas
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ένα γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστά τον δήμαρχο του Λονδίνου έβγαλαν στον ουρανό διαδηλωτές, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθούν για τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας στην πόλη.

Βρετανοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την αυξημένη εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της χώρας, υψώνοντας ένα μπαλόνι εννέα μέτρων που αναπαριστούσε τον δήμαρχο του Λονδίνου Σαντίκ Καν με ένα κίτρινο μπικίνι, εκφράζοντας έτσι την αντίθεσή τους στις πολιτικές του.

«Με τον Σαντίκ Καν, βλέπουμε το έγκλημα να εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα. Οι άνθρωποι στο Λονδίνο δεν αισθάνονται ασφαλείς και δεν είναι ασφαλείας, 81 φόνοι μόνο φέτος!», ήταν το μήνυμα της δράσης που ξεκίνησε ο ακτιβιστής Γιάνι Μπρουέρ.

​Για το γιγάντιο μπαλόνι συγκεντρώθηκαν μάλιστα 59.500 λίρες. Για τη σημερινή εκδήλωση είχε δοθεί η έγκριση των Αρχών.

Πριν λίγο καιρό, στον ουρανό είχε υψωθεί ένα γιγάντιο μπαλόνι που αναπαριστούσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως μωρό. «Αφού επετράπη να πετάξει πάνω από το Λονδίνο το μπαλόνι με τον Τραμπ «μωρό-Τραμπ», στη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο, ας βγάλουμε και ένα «μωρό-Καν» και ας δούμε εάν η ελευθερία της έκφρασης ισχύει για όλους», έγραψε ο Μπρουέρ στη σελίδα crowdfunding, μέσω της οποίας συγκεντρώθηκε η χρηματοδότηση για την εν λόγω εκδήλωση. 

«Εάν οι άνθρωποι θέλουν να περάσουν το Σάββατό τους κοιτώντας με να φοράω ένα κίτρινο μπικίνι, ας το κάνουν. Δεν νομίζω ότι το κίτρινο είναι το χρώμα μου πάντως», ήταν το σχόλιο του Καν στο BBC. 

Tags:
μπαλόνι, Σαντίκ Καν, Λονδίνο, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK