22:42 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ερντογάν κάλεσε το Κιργιστάν να συνεργαστεί με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουν από κοινού το θέμα του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν που η Άγκυρα θεωρεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε σήμερα ότι το ζήτημα του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν αποτελεί πρόβλημα στις σχέσεις της Τουρκίας με το Κιργιστάν, αναφέροντας ότι η Άγκυρα θέλει να συνεργαστεί με το Μπισκέκ για να δρομολογήσουν από κοινού το θέμα.

Ο Ερντογάν πραγματοποιεί επίσκεψη στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, όπου και έθεσε το ζήτημα.

«Θυμόμαστε τι συνέβη στις 15 Ιουλίου και δεν θα θέλαμε να συμβούν τέτοια πράγματα στο Κιργιστάν. Θα ήταν χρήσιμο να διευθετήσουμε το ζήτημα, να το βγάλουμε αυτό το πρόβλημα από την ατζέντα. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί σας, αλλά αυτό προϋποθέτει δράση και από τις δύο πλευρές», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, αναφερόμενος στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, πίσω από την οποία η Άγκυρα εκτιμά ότι βρίσκεται το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν

«Νομίζω ότι έχουμε φτάσει σε αμοιβαία κατανόηση όσον αφορά στην FETO», είπε ακόμη, αναφέροντας ότι ο ίδιος με τον πρόεδρο του Κριγιστάν, Σουρανμπάι Ζεενμπέκοφ, προσέγγισαν σε βάθος το ζήτημα στη διάρκεια των συνομιλιών τους. 

Tags:
Φετουλάχ Γκιουλέν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Κιργιστάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK