23:31 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων στο Ιράν και τους εμπορικούς του εταίρους οδηγεί την Ιαπωνία αφενός στην παύση των εισαγωγών αργού πετρελαίου και αφετέρου στην προσπάθεια εξασφάλισης καθεστώτος εξαίρεσης από τις κυρώσεις.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ιαπωνίας προετοιμάζονται να σταματήσουν όλες τις εισαγωγές αργού περτελαίου από το Ιράν, αρχής γενομένης από τον Οκτώβριο, λόγω του φόβου ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες που συναλλάσσονται με το Ιράν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του AFP που επικαλείται το πρακτορείο Jiji.

Σύμφωνα με το AFP, το Τόκιο διεκδικεί εξαίρεση που θα του επέτρεπε να εισάγει ιρανικό πετρέλαιο, ωστόσο φαίνεται ότι δεν είναι πιθανό να καταφέρει να τη λάβει. 

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, επικαλούμενο πηγή του υπουργείου Εμπορίου της Ιαπωνίας, το Τόκιο έχει ήδη θέσει το θέμα στην Ουάσινγκτον.

Τον Αύγουστο, ο υπουργός Εμπορίου Χιροσίγκε Σέκο, δήλωσε ότι το Τόκιο θα έμπαινε σε διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για να λάβει εξαιρέσεις από τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν και των εμπορικών του εταίρων. 

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν στην Ιαπωνία ανέρχονταν στο 5,3% των συνολικών εισαγωγών της χώρας. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι ιαπωνικές εταιρείες αναζητούν τρόπους αύξησης των εισαγωγών πετρελαίου από άλλες χώρες για να αναπληρώσουν το κενό.

Κατά την προηγούμενη περίοδο αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, η Ιαπωνία και Νότια Κορέα είχαν εξασφαλίσει εξαιρέσεις με τις οποίες μπορούσαν να εισάγουν περιορισμένες ποσότητες πετρελαίου από το Ιράν.

Tags:
εισαγωγή, κυρώσεις κατά Ιράν, Πετρέλαιο, Ιαπωνία, Ιράν, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK