22:03 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι δύο γυναίκες παραδέχτηκαν ότι επιχείρησαν να έχουν ερωτική επαφή μέσα σε αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί πρόστιμο αλλά και δημόσιο μαστίγωμα σε δικαστήριο της χώρας.

Χρηματικό πρόστιμο, αλλά και δημόσιο μαστίγωμα επιβλήθηκαν σε δύο γυναίκες ηλικίας 32 και 22 ετών στη Μαλαισία, οι οποίες παραδέχτηκαν ότι είχαν ερωτικές σχέσεις μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα The Straits Times, οι δύο γυναίκες δέχτηκαν από έξι χτυπήματα με ραβδί σε μια δικαστική αίθουσα στην πόλη Κουάλα Τερενγκάτου.

Τον περασμένο Απρίλιο, αστυνομικοί που περιπολούσαν εντόπισαν τις δύο γυναίκες σε ένα αυτοκίνητο. Οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο της Σαρία, ο οποίος απαγορεύει τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Οι δύο γυναίκες παραδέχτηκαν την ενοχή τους και τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.300 ρινγκίτ Μαλαισίας.

Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, αυτή ήταν η πρώτη φορά που καταδικάζεται κάποιος για ομοφυλοφυλικές σχέσεις και η πρώτη φορά που η μαστίγωση γίνεται δημόσια.

Οι μουσουλμάνοι της Μαλαισίας παραδοσιακά προωθούν μια κουλτούρα ανοχής και ανεκτικότητας, ωστόσο οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τονίζουν ότι η στάση του κράτους απέναντι στα άτομα που ανήκουν στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα δεν είναι υποστηρικτική τα τελευταία χρόνια.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό το ότι τον Μάιο του 2017, μια παρέλαση «Pride» ακυρώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ λόγω «θρησκευτικών αντιδράσεων».

Tags:
ΛΟΑΤΚΙ, ερωτικές σχέσεις, μαστίγωμα, ομοφυλοφιλία, τιμωρία, Μαλαισία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK