09:04 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Υπηρεσίες πληροφοριών δυτικών κρατών φέρονται να υποστηρίζουν ότι το Ιράν, χρησιμοποιώντας μια εμπορική αεροπορική εταιρεία, προμηθεύει με όπλα τη σιιτική οργάνωση του Λιβάνου, Χεζμπολάχ.

Μια ιρανική αεροπορική εταιρεία υποπτεύονται οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών για λαθραία εισαγωγή όπλων από το Ιράν στο Λίβανο.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών φέρονται να υποπτεύονται ότι τα όπλα καταλήγουν στη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

«Οι ιρανοί προσπαθούν να βρουν νέους δρόμους ώστε να μεταφέρουν όπλα στους συμμάχους τους στη Μέση Ανατολή, δοκιμάζοντας και αψηφώντας τις δυνατότητες της Δύσης να τους εντοπίσουν», δήλωσε πηγή από υπηρεσία πληροφοριών στο Fox News.

Από την πλευρά του, το Ιράν αρνείται ότι προμηθεύει με όπλα τη Χεζμπολάχ, παρά το γεγονός ότι η Τεχεράνη έχει αποδεχτεί σε πολιτικό επίπεδο την οργάνωση.

Σύμφωνα με το Fox News, από τον Ιούλιο, αεροπλάνα της Qeshm Fars Air έχουν κάνει τουλάχιστον δύο πτήσεις από μια αεροπορική βάση της Τεχεράνης προς τη Βηρυτό μέσω μη συνηθισμένων διαδρομών.

Παράλληλα, τονίζεται ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι στα αεροσκάφη υπήρχαν εξαρτήματα για την κατασκευή όπλων ακριβείας σε ιρανικά εργοστάσια που λειτουργούν στον Λίβανο.

Tags:
εισαγωγή, όπλα, Χεζμπολάχ, Ιράν, Λίβανος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK