01:50 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ρώσοι στρατιώτες στη ρωσική βάση Χμεϊμίμ στη Συρία

Κρεμλίνο: Τρομοκράτες από το Ιντλίμπ εκτοξεύουν drones εναντίον ρωσικών βάσεων

© Sputnik / Mikhael Klimentyev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο τα drones που εκτοξεύονται από τρομοκράτες στο Ιντλίμπ της Συρίας αποτελούν απειλή για τις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις που υπάρχουν στη Συρία.

Επίσης, το Κρεμλίνο τονίζει ότι η εστία τρομοκρατίας που υπάρχει στο Ιντλίμπ αποσταθεροποιεί την κατάσταση στη Συρία και υπονομεύει την πρόοδο προς μια πολιτική, διπλωματική λύση.

Παράλληλα τονίζει ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Ιντλίμπ θα τεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα γίνουν μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας στις 7 Σεπτεμβρίου στην Τεχεράνη.

«Δεν μπορώ να σας πω (ποιες προτάσεις θα γίνουν από τη Ρωσία στη σύσκεψη της Τεχεράνης). Οι τρεις πρόεδροι θα έχουν συνομιλίες και θα κάνουν μια δήλωση μετά τις συνομιλίες αυτές. Είναι προφανές ότι η κατάσταση στο Ιντλίμπ θα είναι ένα από τα βασικότερα στην ατζέντα», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ.

Αναφερόμενος στην επίμαχη περιοχή της Συρίας, ο Πέσκοφ τόνσιε ότι «το γεγονός ότι είναι εστία τρομοκρατίας έχει οδηγήσει στο να συγκεντρωθεί εκεί σημαντικός αριθμός τρομοκρατών. Φυσικά, αυτό οδηγεί σε μια ευρύτερη αποσταθεροποίηση της περιοχής. 

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την εκτόξευση drones από το Ιντλίμπ, τόνισε ότι αποτελούν απειλή για τις ρωσικές βάσεις στη Συρία.

«Αυτό αποτελεί μια σοβαρή απειλή για τις προσωρινές μας βάσεις και ο ρώσος πρόεδρος έχει μιλήσεις για αυτό. Γνωρίζετε ότι είναι από εκεί (από το Ιντλίμπ) που διάφορα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα στέλνονται και αποτελούν απειλή για τις προσωρινές μας βάσεις», δήλωσε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Tags:
drones, Κρεμλίνο, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK