10:35 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε συμφωνία κατέληξαν οι βιομηχανίες αλιείας και οι κυβερνήσεις των δύο χωρών, μετά από τη διαμάχη που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στους ψαράδες, η οποία οδήγησε μέχρι και σε συγκρούσεις μεταξύ σκαφών στη θάλασσα.

Σε συμφωνία για την αλιεία χτενιών στη Μάγχη κατέληξαν η Βρετανία και η Γαλλία, μετά από τον «πόλεμο» που είχε ξεσπάσει μεταξύ των ψαράδων των δύο χωρών.

Οι αλιείς της Γαλλίας είχαν κατηγορήσει τη Βρετανία για άδικη αλίευση χτενιών στον Κόλπο του Σηκουάνα στη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν στα γαλλικά σκάφη είχε απαγορευτεί να ψαρεύουν, λόγω της γαλλικής νομοθεσίας για την προστασία των χτενιών. 

Την περασμένη Τρίτη περίπου 40 γαλλικά αλιευτικά σκάφη επιχείρησαν να εμποδίσουν πέντε μεγαλύτερα βρετανικά σκάφη να ψαρέψουν σε θαλάσσια περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Οι βιομηχανίες αλιείας και οι κυβερνήσεις της Βρετανίας και της Γαλλίας διεξήγαγαν εποικοδομητικές συνομιλίες σήμερα σχετικά με την αλιεία χτενιών (…)», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών που δημοσιεύτηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας, επισημαίνοντας ότι επιτεύχθηκε συμφωνία. 

Tags:
ψαράδες, αλιεία, χτένια, Βρετανία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK