13:19 07 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Διέψευσε κατηγορηματικά ότι η Συρία έχει στην κατοχή της χημικά όπλα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι «ο στόλος των ΗΠΑ απομάκρυνε από τη Συρία όλες τις χημικές ουσίες και τα όπλα τα οποία καταστράφηκαν στη Μεσόγειο».

Τη διαβεβαίωση ότι ολόκληρο το χημικό οπλοστάσιο που κατείχε η Συρία έχει καταστραφεί έδωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Ουαλίντ Μουάλεμ. Δύο ημέρες νωρίτερα ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες να απαντήσουν σε μια ενδεχόμενη χημική επίθεση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων.

«Θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η Συρία δεν έχει χημικά όπλα αφού έχουν καταστραφεί από τη στιγμή που η χώρα μπήκε στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων. Την ίδια στιγμή, ο στόλος των ΗΠΑ απομάκρυνε από τη Συρία όλες τις χημικές ουσίες και τα όπλα τα οποία καταστράφηκαν στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Μουάλεμ μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο περιοδικό International Life.

Νωρίτερα η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι οι σύροι αντάρτες προετοιμάζουν μια ψεύτικη χημική επίθεση στο Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να την χρησιμοποιήσουν ως αφορμή για να επιτεθούν εκ νέου στη Συρία.

Τον περασμένο Απρίλιο, η κατάσταση στη Συρία εντάθηκε ακόμα περισσότερο, όταν αποκαλύφθηκε μια φερόμενη χημική επίθεση στη Ντούμα.

Το περιστατικό χρησιμοποιήθηκε ώστε να δικαιολογηθούν αεροπορικές επιθέσεις σε βάρος της Συρίας από μια συμμαχία με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Η Δαμασκός από την πλευρά της είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες, προσθέτοντας ότι η χρήση χημικών όπλων στο προάστιο της πρωτεύουσας θα μπορούσε να έχει σχεδιαστεί από τρομοκράτες.

Αργότερα η Μόσχα εντόπισε «θύματα» της φερόμενης επίθεσης, που δήλωσαν σε δημοσιογράφους ότι υποχρεώθηκαν να πάρουν μέρος στην κινηματογράφηση της επίθεσης.


Tags:
χημικές επιθέσεις, χημικά όπλα, πόλεμος στη Συρία, Ιντλίμπ, ΗΠΑ, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK