23:23 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
Κόσμος

Τραμπ: Ιστορική η συμφωνία των Πρεσπών

ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 02
Βρείτε μας

«Ιστορική» χαρακτηρίζει τη συμφωνία των Πρεσπών ο Aμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι «θα ενισχύσει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Mr. Trumputin (deepfake) from spiegelball on Vimeo.

Η συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει τον δρόμο για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει σε συγχαρητήριο μήνυμα που απηύθυνε σήμερα στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, με την ευκαιρία της Ημέρας Ανεξαρτησίας που εορτάζεται στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ κάνοντας λόγο για «ιστορική συμφωνία».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ντόναλντ Τραμπ επισημαίνει πως η ΠΓΔΜ «έχει πολλά για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη φέτος» και αναφέρει την «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών που επιλύει το μακροχρόνιο ζήτημα της ονομασίας με την Ελλάδα» και παράλληλα «ανοίγει τον δρόμο» για τη συμμετοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει ακόμη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών και η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ «θα ενισχύσουν την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Tags:
συμφωνία των Πρεσπών, ΝΑΤΟ, Ντόναλντ Τραμπ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK