13:31 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κίνδυνο βρίσκονται περίπου 380.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, έπειτα από τη διαρροή οικονομικών στοιχείων από την ηλεκτρονική βάση πελατών της British Airways.

Χιλιάδες οικονομικά στοιχεία από τη βάση πελατών της British Airways υπέκλεψε ομάδα χάκερ, με τη βρετανική αεροπορική εταιρεία να καλεί τους πελάτες να επικοινωνήσουν άμεσα με τις τράπεζες και τους παρόχους πιστωτικών καρτών.

Τα στοιχεία, τα οποία κλάπηκαν από την ιστοσελίδα και την ειδική εφαρμογή της British Airways, θέτουν σε κίνδυνο περίπου 380.000 πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η εταιρεία διευκρίνισε ότι τα στοιχεία των διαβατηρίων των πελατών παραμένουν ασφαλή.

«Η διαρροή αυτή τη στιγμή, έχει αντιμετωπιστεί και η ηλεκτρονική μας διεύθυνση λειτουργεί κανονικά» διαβεβαίωσε παράλληλα. Σημειώνεται ότι η υποκλοπή των στοιχείων αφορούσε την περίοδο μεταξύ 21 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου.

«Είμαστε βαθύτατα λυπημένοι για την αναστάτωση που προκλήθηκε από αυτή την εγκληματική δραστηριότητα. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την προστασία των δεδομένων των πελατών μας» σχολίασε ο επικεφαλής της British Airways, Άλεξ Κρουζ.

Σχετικά:

Διακόπτει τις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Τεχεράνης η British Airways
Tags:
χάκερ, αεροπορικές εταιρείες, British Airways, Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK