12:27 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2019
Ιταλική σημαία

Διαβεβαιώσεις της Ιταλίας προς την Ευρωζώνη για το ακανθώδες θέμα του προϋπολογισμού

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προς τη σωστή κατεύθυνση οδεύουν τα σχέδια προϋπολογισμού της Ιταλίας, σύμφωνα με τα τελευταία μηνύματα από την Ευρωζώνη και παρά τις επιδιώξεις του κυβερνητικού συνασπισμού της Ρώμης για αύξηση των δαπανών.

Τη διαβεβαίωση από μέρους του Ιταλού υπουργού Οικονομικών ότι η Ρώμη αναγνωρίζει τα βήματα που πρέπει να κάνει σε σχέση με τα δημοσιονομικά της, μετέφερε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις

«Ο υπουργός Τρία με διεβεβαίωσε ότι στην παρούσα φάση ο προϋπολογισμός που είναι κάτω από επεξεργασία προβλέπει βελτίωση στο διαρθρωτικό ισοζύγιο», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από τη συνάντησή του με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, Τζιοβάνι Τρία. «Πρόκειται ξεκάθαρα για δέσμευση που οδεύει προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπλήρωσε. 

Η Ιταλία συνιστά καίρια ανησυχία για τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που συναντήθηκαν στη Βιέννη. Το χρέος της χώρας αγγίζει το 132% του ΑΕΠ, καθιστώντας την Ιταλία τη δεύτερη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους στην Ευρωζώνη, μετά από την Ελλάδα.

Η ιταλική κυβέρνηση δέχεται πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της, την ίδια ώρα που βρίσκεται υπό πίεση και στην προσπάθειά της να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους Ιταλούς για ενίσχυση των δαπανών. 

Tags:
Προϋπολογισμός, Τζιοβάνι Τρία, Βάλντις Ντομπρόβσκις, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK