23:54 22 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Χάκερ πραγματοποιεί κυβερνοεπιθέση

Ρώσος εκδόθηκε στις ΗΠΑ για τις κυβερνο-επιθέσεις εναντίον τραπεζών

CC0 / TheDigitalArtist
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Η Γεωργία έκανε αποδεκτό το αίτημα των ΗΠΑ για την έκδοση του Ρώσου Αντρέι Τιουρίν, ο οποίος κατηγορείται για ευρείας κλίμακας κυβερνο-επιθέσεις εναντίον αμερικανικών τραπεζών.

Στις ΗΠΑ εκδόθηκε ο ρωσικής καταγωγής Αντρέι Τιουρίν, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρές κατηγορίες για την πραγματοποίηση κυβερνο-επιθέσεων εναντίον αμερικανικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο Τιουρίν διέμενε μόνιμα στη Γεωργία, με τις δικαστικές αρχές της χώρας να κάνουν αποδεκτό το αίτημα της Ουάσιγκτον για έκδοσή του.

«Οι μυστικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με το FBI και το Γραφείο του Εισαγγελέα ανακοίνωσαν την έκδοση του Ρώσου χάκερ, ο οποίος ευθύνεται για ευρείας κλίμακας κυβερνο-επιθέσεις. Οι τελευταίες, μεταξύ άλλων, είχαν ως αποτέλεσμα την υποκλοπή δεδομένων από αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» αναφέρεται στην αμερικανική ανακοίνωση.

«Η έκδοση του Αντρέι Τιουρίν πραγματοποιήθηκε από τη χώρα της Γεωργίας» καταλήγουν οι αμερικανικές αρχές. Μάλιστα, ο Ρώσος άνδρας, ο οποίος ήδη βρίσκεται στις ΗΠΑ, αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας (Παρασκευή) στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο Τιουρίν κατηγορείται πως υπέκλεψε τα προσωπικά στοιχεία πάνω από 100 εκατομμυρίων πελατών, στη μεγαλύτερη τραπεζική διαρροή όλων των εποχών. Μάλιστα, βρίσκεται ενώπιον δέκα κατηγοριών, μερικές εκ των οποίων επισείουν ποινή φυλάκισης έως και 30 έτη.

Tags:
κυβερνοεπίθεση, χάκερ, τράπεζες, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK