01:14 06 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μέλος του Ισλαμικού Κράτους με εντολή των Ουκρανικών Δυνάμεων Ασφαλείας, σχεδίαζε να δολοφονήσει ηγέτη της αυτοανακηρυχθήσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, αλλά συνελήφθη από στη Ρωσία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας, είχαν αναθέσει σε μέλος του Ισλαμικού Κράτους να δολοφονήσει «έναν από τους ηγέτες» της αυτοανακηρυχθήσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ. Ο τζιχαντιστής συνελήφθη στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας.

«Ο Ρώσος πολίτης Medzhid Gabibulaevich Magomedov από το Νταγεκστάν, μέλος του ISIS, ο οποίος σχεδίαζε να δολοφονήσει έναν από τους ηγέτες της πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ με οδηγίες από τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της Ουκρανίας και τους ηγέτες του "Δεξιού Τομέα", κρατείται στην περιοχή Σμολένσκ» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

O Magomedov ταξίδεψε στην Ουκρανία στις αρχές του έτους για να «συζητήσει θέματα υλικής υποστήριξης για τον εγκληματικό υπόκοσμο του Βορείου Καυκάσου με απεσταλμένους του ISIS».

«Τον σύστησαν στους εκπροσώπους των Δυνάμεων Ασφαλείας της Ουκρανίας και τον "Δεξιό τομέα"». Ανατέθηκε στον Magomedov από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες να εξουδετερώσει στρατηγό μονάδας των ενόπλων δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που ζούσε στην περιοχή Σμόλενσκ», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ο Magomedov, κρατείται με την κατηγορία της συνομωσίας σε φόρο. Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, εξουδετέρωσαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που ισοδυναμούσε με 1,5 κιλά TNT και κατάσχεσαν ένα όπλο με σιγαστήρα και πυρομαχικά.

Ο τζιχαντιστής, κατέθεσε ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες «παρέχουν ενεργή βοήθεια σε μαχητές του ISIS διασφαλίζοντάς τους ασφάλεια, χρηματοδότηση και παρέχοντας οπλισμό και εκρηκτικά» για να διεξάγουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία.

«Εξάλλου, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιούν μέλη του Ισλαμικού Κράτους για να εξουδετερώσουν τους ηγέτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σχετικά:

Διεθνή έρευνα ζητά η Ρωσία για τη δολοφονία του ηγέτη της Δημοκρατίας του Ντονέτσκ
Η Ουκρανία πίσω από τη δολοφονία Ζαχαρτσένκο στο Ντονέτσκ
Νεκρός ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ μετά από έκρηξη σε καφετέρια
Η υπόθεση Κίριλ Βισίνσκι και η ελευθερία του Τύπου στην Ουκρανία
«Ήθελαν να γίνω εκτελεστής»: Ποιος δημιουργεί τις «Ομάδες Θανάτου» στην Ουκρανία
Tags:
όπλο, εκρηκτικός μηχανισμός, ISIS, Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, Ουκρανία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK