18:40 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 40
Βρείτε μας

Αντίμετρα σχεδιάζει να λάβει η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης για τη σχεδιαζόμενη απονομή αυτοκεφάλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία προετοιμάζει απάντηση στις δράσεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης σχετικά με την Ουκρανία, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Λεγκόιντα, επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος για τις σχέσεις Εκκλησίας και κοινωνίας, στο κανάλι Russia 1.

«Τα αντίμετρα εκ μέρους του Πατριαρχείου της Μόσχας είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν», τόνισε ο Λεγκόιντα, προσθέτοντας ότι θα είναι «εξαιρετικά σκληρά».

Την Κυριακή, ο επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, Ιλαρίων, δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θα σταματήσει την πλήρη επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εάν προχωρήσει στην απονομή αυτοκέφαλου καθεστώτος στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

«Όταν κάποιος ανακατεύεται με τρόπο τόσο τολμηρό και κυνικό στις υποθέσεις τις Ορθοδόξου Εκκλησίας, αυτό δε φέρνει μόνο την κατάσταση σε αδιέξοδο, αλλά συνιστά απειλή για διάσπαση της παγκόσμιας ορθοδοξίας… Η "κανονική" εκκλησία δε θα δεχθεί την αυτοκεφαλία. Εμείς, στη Ρωσική Εκκλησία, δεν αναγνωρίζουμε την αυτοκεφαλία. Δε μας μένει τίποτα να κάνουμε από το να σταματήσουμε την επικοινωνία με την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Ιλαρίων, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Russia 24.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης «έθεσε εαυτόν υπέρ του κανονικού χώρου, του νομικού πλαισίου της παγκόσμιας ορθοδοξίας» με τις πρόσφατες ενέργειές του.

Σύμφωνα με τον Ιλαρίων, τα μέτρα «εκκλησιαστικής διπλωματίας» που θα μπορούσαν να αναληφθούν στο πλαίσιο των σχέσεων με την Κωνσταντινούπολη, έχουν ήδη εξαντληθεί.

Σχετικά:

Η Ελλάδα απέρριψε τη βίζα στον καγκελάριο του Πατριαρχείου της Μόσχας
Tags:
Οικουμενικό Πατριαρχείο, Εκκλησία, Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Ρωσία, Κωνσταντινούπολη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK