19:57 05 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τον τερματισμό της χρηματοδότησης της οργάνωσης Λευκά Κράνη δρομολογεί η κυβέρνηση της Ολλανδίας. Πάνω από 80 εκατ. δολάρια στη συριακή αντιπολίτευση από τη Χάγη.

Να τερματίσει την οικονομική βοήθεια προς τα Λευκά Κράνη και τις υπόλοιπες αντιπολιτευόμενες οργανώσεις της Συρίας φέρεται να αποφάσισε η κυβέρνηση της Ολλανδίας, όπως προκύπτει από επιστολή της Χάγης προς την Κάτω Βουλή της χώρας.

«Η πιθανότητα για μία αλλαγή στην κατάσταση της Συρίας, είναι πολύ μικρή» αναφέρει μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας, Σίγκριντ Κάαγκ.

Και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα στήριξης (σ.σ. της συριακής αντιπολίτευσης) δεν επέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς τα στρατεύματα του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ-Άσαντ, σύντομα θα κερδίσουν».

Η Ολλανδία εκτιμάται ότι έχει διοχετεύσει πάνω από 80 εκατ. δολάρια σε διάφορες οργανώσεις της συριακής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων η Αστυνομία της Ελεύθερης Συρίας (FSP) και τα Λευκά Κράνη.

Η στήριξη στην αντιπολίτευση αναμένεται να αρθεί άμεσα, ενώ η χρηματοδότηση προς τα Λευκά Κράνη εκτιμάται ότι θα τερματιστεί έως τον Δεκέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο η Δαμασκός όσο και η Μόσχα έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει τους Σύρους μαχητές και τα Λευκά Κράνη για «προβοκάτσιες», οι οποίες περιλαμβάνουν και χημικά όπλα, με στόχο την επιρροή της κοινής γνώμης και την αιτιολόγηση μίας νέας διεθνούς επέμβασης στη Συρία.

Σχετικά:

Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη βόρεια Συρία
Οι ΗΠΑ φέρονται να ενισχύουν στρατιωτικά τις βάσεις τους στη Συρία
Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν να πλήξουν ρωσικούς και ιρανικούς στόχους στη Συρία
Tags:
πόλεμος στη Συρία, Λευκά κράνη, Συρία, Ολλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK