12:01 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η 29χρονη Ρωσίδα κατηγορείται για συνωμοσία και δράση ως ξένος πράκτορας, κατηγορίες τις οποίες αρνείται σθεναρά. Την άμεση απελευθέρωσή της έχει ζητήσει επανειλημμένως η Μόσχα.

Νέο «όχι» στο αίτημα αποφυλάκισης της Ρωσίδας, Μαρία Μπουτίνα, είπε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η 29χρονη πρέπει να παραμείνει στη φυλακή, έως ότου εκδικαστεί η υπόθεση. Η επόμενη ακρόαση έχει οριστεί για τις 13 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα, ότι το ομοσπονδιακό δικαστήριο εξέδωσε διαταγή, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στη δικηγόρο της Ρωσίδας να προχωρήσει σε οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο για την υπόθεση.

«Η διασπορά πληροφοριών δεν μας επιτρέπει να διαμορφώσουμε ένα ανεπηρέαστο σώμα ενόρκων» δικαιολογήθηκε η δικαστής, Τάνια Τσύτκαν.

Η Μπουτίνα, η οποία πρόσφατα αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, συνελήφθη στις 15 Ιουλίου, υπό την κατηγορία της συνωμοσίας και της δράσης ως ξένος πράκτορας, κατηγορίες τις οποίες αρνείται σθεναρά.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, έχει επικρίνει έντονα την αμερικανική κυβέρνηση και έχει χαρακτηρίσει τις κατηγορίες ως «σαφώς αβάσιμες», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποφυλάκισή της.

Σχετικά:

Αίτημα αποφυλάκισης της Μπουτίνα πριν τη δίκη υπέβαλε ο δικηγόρος της
Λαβρόφ προς Πομπέο: Να σταματήσει η δίωξη της Μπουτίνα
Διπλωματικές προσπάθειες της Μόσχας για την απελευθέρωση της Μπουτίνα
Δημοκράτες γερουσιαστές ζητούν στοιχεία για τη συνεργασία της Μπουτίνα με τον Μπόλτον
Tags:
Μαρίγια Μπουτίνα, Ρωσία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK