Πατούσες βρέφους

Βήματα προς την άρση των περιορισμών στις γεννήσεις κάνει η Κίνα

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ένα βήμα πριν την άρση των περιορισμών της στις γεννήσεις, φαίνεται πως βρίσκεται η Κίνα, μετά την κατάργηση τριών υπηρεσιών που είναι υπεύθυνες για το ζήτημα.

Η Κίνα αρχίζει να καταργεί οργανισμούς που είναι αρμόδιοι για την επιβολή πολιτικών οικογενειακού προγραμματισμού, κάτι που θα μπορούσε να ερμηνευθεί και ως ένα σημάδι ότι η κυβέρνηση μπορεί να καταργήσει τους περιορισμούς στον αριθμό των παιδιών που μπορούν να έχουν οι πολίτες της.

Η κατάργηση τριών αρμόδιων για θέμα οργανισμών, όπως μεταδίδει το AP, αποτελεί μέρος της αναδιοργάνωσης της Εθνικής Επιτροπής Υγείας που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δημιουργεί ένα νέο ενιαίο τμήμα με το όνομα «Τμήμα Παρακολούθησης του Πληθυσμού και Οικογενειακής Ανάπτυξης» υπεύθυνο για την «δημιουργία και τελειοποίηση ενός εξειδικευμένου συστήματος για την υποστήριξη των οικογενειών».

Οι προσδοκίες για το τέλος των περιορισμών στις γεννήσεις, αυξήθηκαν επίσης με την εμφάνιση μιας ταχυδρομικής σφραγίδας τον περασμένο μήνα που απεικόνιζε ένα ζευγάρι γουρουνιών με τρία χαρούμενα γουρουνάκια.

Η επιτάχυνση της γήρανσης του πληθυσμού σε συνδυασμό με τη συρρίκνωση του εργατικού δυναμικού, ανάγκασαν την Κίνα πριν δύο χρόνια να εγκαταλείψει την πολιτική του ενός παιδιού, επιτρέποντας στα ζευγάρια να αποκτήσουν δύο παιδιά, αυξάνοντας έτσι τις γεννήσεις κατά 8 τοις εκατό το 2016.

Σχετικά:

Διευθύντρια νηπιαγωγείου στην Κίνα έφερε χορεύτρια pole dancing σε σχολική γιορτή (Βίντεο)
Θα μπορούσε η Κίνα να αφήσει τον κόσμο χωρίς smartphones;
Tags:
γεννήσεις, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK