09:16 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέα πυρά προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, καλώντας την Ουάσιγκτον να αποφύγει «νέα, επικίνδυνα βήματα». Καταγγελίες για βιντεοσκόπηση στημένων χημικών επιθέσεων.

Νέες προειδοποιήσεις προς την Ουάσιγκτον και τους συμμάχους της, απηύθυνε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εν μέσω των τελευταίων εξελίξεων γύρω από τη συριακή επαρχία του Ιντλίμπ.

«Προειδοποιούμε τις ΗΠΑ και τους συμμάχους να μην κάνουν νέα, επικίνδυνα βήματα» τόνισε χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα.

Και συνέχισε: «Παρότι ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) έχει επανειλημμένως επιβεβαιώσει την ολική καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, μία σειρά κατηγοριών και απειλών αποδίδουν στη Δαμασκό υποτιθέμενη πρόθεση να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα στην επαρχία του Ιντλίμπ».

Νωρίτερα, το Ρωσικό Κέντρο Συμφιλίωσης για τη Συρία έκανε λόγο για «βιντεοσκόπηση στημένων επιθέσεων με χημικά στη Συρία», προκειμένου να κατηγορηθεί η κυβέρνηση της Δαμασκού.

Την Κυριακή, μάλιστα, δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ενδεχομένως εξετάζει την ιδέα «χτυπήματος» εναντίον ρωσικών και ιρανικών θέσεων στη Συρία, εφόσον υπάρξει ευρεία επίθεση στην επαρχία του Ιντλίμπ.

Σχετικά:

Μπόλτον: Ισχυρή η απάντηση σε ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία
Ενισχύεται η στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στη βόρεια Συρία
Οι ΗΠΑ φέρονται να ενισχύουν στρατιωτικά τις βάσεις τους στη Συρία
Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν να πλήξουν ρωσικούς και ιρανικούς στόχους στη Συρία
Tags:
πόλεμος στη Συρία, Ιντλίμπ, ΗΠΑ, Ρωσία, Συρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK