18:24 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αρκετές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, υποπτεύονται ότι ένα εργαστήριο στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, γνωστό ως Κέντρο Λουγκάρ, μπορεί να κρύβει μυστικά στρατιωτικά βιολογικά όπλα στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιείται από το Πεντάγωνο και ιδιώτες εργολάβους.

Ο Γεωργιανός πρώην υπουργός Κρατικής Ασφαλείας, Igor Giorgadze, ζήτησε από τον πρόεδρο Τραμπ να ερευνήσει αναφορές ότι προσωπικό του Κέντρου Λουγκάρ μπορεί να έχει εμπλακεί σε πειράματα σε ανθρώπους, ορισμένα εκ των οποίων όπως ισχυρίζεται αποδήχθηκαν θανατηφόρα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα την Τρίτη, ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι έχει λάβει «εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες» εγγράφων από «φίλους» στη Γεωργία, τα οποία φέρεται να είναι αποδεικτικά στοιχεία για εργαστηριακά πειράματα σε ανθρώπους!

Ο Giorgadze, αντίπαλος για χρόνια του πρώην προέδρου της Γεωργίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι, επικαλέστηκε εργαστηριακά δεδομένα για τους θανάτους 24 ανθρώπων που, όπως δήλωσε, πέθανα τον Δεκέμβριο του 2015 κατά τη διάρκεια θεραπείας για ηπατίτιδα C. Μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου 2016, πρόσθεσε ο ίδιος, άλλοι 30 και 13 άνθρωποι πέθαναν, με τα αίτια θανάτου τους να αναφέρονται ως «άγνωστα», δίχως να διενεργηθεί επίσημη έρευνα.

«Μία ολόκληρη σειρά πειραμάτων που περιλάμβανε συμπατριώτες μου Γεωργιανούς είχε θανατηφορά αποτελέσματα», δήλωσε ο Giorgadze, σημειώνοντας ότι δεν έχει πρόσβαση σε πληροφορίες για τα ονόματα των φερόμενων ως θυμάτων, αλλά μονάχα αριθμούς υποθέσεων με ημερομηνίες γέννησης και φύλο.

Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μάχης της χώρας εναντίον της ηπατίτιδας C, τα οποία περιλάμβαναν τη χρήση ενός φαρμάκου που αποδείχθηκε θανάσιμο για ορισμένους ασθενείς.

«Εκ μέρους του κινήματος "Georgia Abroad", του οποίου ηγούμαι, και εκ μέρους εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών μου σε Γεωργία και εξωτερικό, θέλω να απευθυνθώ στον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Απευθύνομαι σε εσάς με το ξεκάθαρο αίτημα να ξεκινήσετε έρευνα για τη νομιμότητα των πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη Γεωργία από το προσωπικό του εργαστηρίου Λουγκάρ το οποίο ενήργησε με βάση άδεια που έδωσε η διοίκηση του προκατόχου σας και σε συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας», δήλωσε ο πρώην υπουργός.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Γεωργιανοί θα ήταν «ειλικρινώς ευγνώμονες» στον Τραμπ εάν πρόκειται να φτάσει στη ρίζα αυτού του ζητήματος και να απαλλάξει τη Γεωργία από τις «απειλές που δημιουργούνται από οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη, πειραματική δραστηριότητα διπλού σκοπού στους τομείς της βιολογίας και της μικροβιολογίας».

Το κέντρο Λουγκάρ άνοιξε το 2011 και έχει τύχει της προσοχής τόσο δημοσιογράφων, όσο και μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της ρωσικής FSB η οποία υποπτεύεται ότι το εργαστήριο εμπλέκεται σε έρευνα για βιολογικά όπλα. Μία δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία, η Dilyana Gaytandzhieva, η οποία έχει εκτενώς ασχοληθεί για τα φερόμενα μυστικά προγράμματα βιολογικών όπλων του Πενταγώνου, πιστεύει ότι το κέντρο Λουγκάρ αποτελεί τμήμα του προγράμματος.

Από τη μεριά του, το κέντρο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού. Εκπρόσωπός του δήλωσε στο Sputnik: «Τίποτα τέτοιο δε συμβαίνει εδώ. Ο επικεφαλής του εργαστηρίου μας έχει επανειλημμένων δηλώσει ότι καλεί όλους όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν το εργαστήριο για να διασκεδάσει όλες τις αμφιβολίες. Δεν υπάρχουν εμπόδια γι' αυτό».

Tags:
εργαστήριο, βιολογικά όπλα, Πεντάγωνο, Ντόναλντ Τραμπ, Γεωργία, Μόσχα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK