20:42 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Βομβαρδισμός στην περιφέρεια του Ιντλίμπ στη Συρία τον Φεβρουάριο του 2018

Μόσχα: Οι τρομοκράτες ετοιμάζουν επίθεση με πραγματικά χημικά όπλα στο Ιντλίμπ

© AFP 2019 / OMAR HAJ KADOUR
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 30

Νέες αποκαλύψεις για τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στην επαρχία Ιντλίμπ έκανε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κάνοντας λόγο για χρήση πραγματικών χημικών όπλων. Έχει εγκριθεί η δημοσίευση δύο βίντεο, τα οποία θα διανεμηθούν σε ΟΗΕ και ΟΑΧΟ.

Στην καταγγελία ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν πραγματικά χημικά όπλα στις σκηνοθετημένες επιθέσεις της επαρχίας του Ιντλίμπ προχώρησε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, κάνοντας εκ νέου λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης του συριακού στρατού και του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι τρομοκρατικές ομάδες και τα Λευκά Κράνη ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα, τα οποία βασίζονται στη χλωρίνη, προκειμένου να σκηνοθετήσουν δήθεν επίθεση του συριακού στρατού εναντίον αμάχων, στο Ιντλίμπ.

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν επιλέξει 22 παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως επίσης και ορφανά, τα οποία απήχθησαν από κέντρο προσφύγων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην «προβοκάτσια».

Οι προετοιμασίες, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις 9 Σεπτεμβρίου, ενώ στην επαρχία έχουν κληθεί αρκετά μέσα ενημέρωσης από τη Μέση Ανατολή, αλλά και ένα αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει εννέα λήψεις από τη σκηνοθετημένη-δήθεν επίθεση της συριακής κυβέρνησης.

Λευκά Κράνη και Μέτωπο αλ-Νούσρα, όπως κατήγγειλε η Μόσχα, έχουν εγκρίνει τη δημοσίευση δύο βίντεο, τα οποία θα διανεμηθούν σε Ηνωμένα Έθνη και Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ). Ακόμη επτά βίντεο αναμένεται να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο μεταξύ, το ρωσικό υπουργείο έκανε λόγο για καταγεγραμμένα στοιχεία, τα οποία πιστοποιούν ότι οι τρομοκράτες ετοιμάζουν «ψεύτικη» επίθεση με χημικά και σε μία δεύτερη πόλη της επαρχίας Ιντλίμπ. Πρόκειται για το χωριό Καφίρ, όπου καταγράφηκαν παραδόσεις δηλητηριωδών ουσιών.

Σχετικά:

Η Μέρκελ δεν θα ανεχτεί χημικές επιθέσεις στη Συρία
Μπόλτον: Ισχυρή η απάντηση σε ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία
«Μην επιτρέψετε την προβοκάτσια με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ»
ΟΗΕ: Το Ιντλίμπ να μην μετατραπεί σε «ανθρωπιστικό εφιάλτη»
Tags:
πόλεμος, τρομοκράτες, πόλεμος στη Συρία, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK