02:15 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τη συμφωνία που βρίσκεται σήμερα σε ισχύ οι ΗΠΑ έχουν το δικαίωμα να διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις στο έδαφος του Αφγανιστάν, παρά το γεγονός ότι έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στη χώρα.

Την αναθεώρηση της συμφωνίας ασφαλείας του Αφγανιστάν με τις ΗΠΑ αποφάσισε το νομοθετικό σώμα του Αφγανιστάν σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναθεώρηση της συμφωνίας περιλαμβάνει και το δικαίωμα παραμονής μόνιμων στρατιωτικών αμερικανικών βάσεων στο έδαφός του.

«Η ιδέα (της αναθεώρησης) εισήχθη στην Κάτω Βουλή από ορισμένους βουλευτές τη Δευτέρα και εγκρίθηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών στην ψηφοφορία της Τετάρτης», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο 1TV.

Η υφιστάμενη συμφωνία έδινε στις ΗΠΑ το δικαίωμα να διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις και βάσεις στο Αφγανιστάν μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επιχείρησης στη χώρα που έληξε το 2014.

Παρόλα αυτά η κατάσταση της ασφάλειας στη χώρα συνεχίζει να χειροτερεύει με τις δολοφονίες αμάχων και μελών των ενόπλων δυνάμεων να αυξάνονται.

Σύμφωνα με το 1TV, η σημερινή κυβέρνηση του Αφγανιστάν υποστηρίζει τη συνέχιση της αμερικανικής παραμονής στη χώρα καθώς τη θεωρεί απαραίτητη για την ενδυνάμωση των αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας.

Tags:
στρατιωτικές δυνάμεις, στρατιωτική βάση, αναθεώρηση, συμφωνία, ΗΠΑ, Αφγανιστάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK