13:48 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Σημαία της Ιταλίας

Ντι Μάιο: Απαράδεκτα τα περί μικρών Μουσολίνι του Μοσκοβισί

CC0 / juliacasado1 / italy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα» κάνοντας λόγο για «πολλούς μικρούς Μουσολίνι» και ο Ντι Μάιο του απάντησε ότι το μάθημα θα το δώσουν «οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες ευρωεκλογές».

Έντονη ήταν η αντίδραση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγού των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο στις δηλώσεις του ευρωπαίου επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί ότι περί κλίματος που μοιάζει με εκείνο της δεκαετίας του '30 και ότι «μπορεί να μην υπάρχει ένας Χίτλερ, αλλά ίσως, πολλοί μικροί Μουσολίνι».

Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «η Ιταλία αποτελεί πρόβλημα».

Απαντώντας ο Ντι Μάιο χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση μερικών Ευρωπαίων επιτρόπων και πρόσθεσε ότι «στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπουν στον εαυτό τους να λένε ότι στην Ιταλία υπάρχουν πολλοί μικροί Μουσολίνι. Δεν τους το επιτρέπουμε, πρόκειται για άτομα που έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα».

Συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Ιταλία έχει την κυβέρνηση με την ευρύτερη λαϊκή στήριξη σε όλη την Ευρώπη» και πως «πρόκειται για αχαρακτήριστες κρίσεις μιας Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία σε έξι με οκτώ μήνες δεν θα υπάρχει πια, διότι οι πολίτες στις Ευρωεκλογές θα στείλουν στο σπίτι τους μεγάλο μέρος των "ευρωγραφειοκρατών"».

«Στους κυρίους αυτούς δεν θα δώσουμε εμείς το μάθημα, ως κυβέρνηση, αλλά οι ιταλοί πολίτες στις επόμενες Ευρωεκλογές», κατέληξε ο Ντι Μάιο.

Tags:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πιερ Μοσκοβισί, Λουίτζι ντι Μάιο, Ιταλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK