11:00 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Οι σημαίες της Ρωσίας και των ΗΠΑ

Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι οι κυρώσεις έχουν κοστίσει δεκάδες δισ. δολάρια στη Ρωσία

© AP Photo / Ivan Sekretarev
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Σε έναν μίνι απολογισμό των επιπτώσεων από τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία προχώρησε η βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Πρόκειται για μέτρα, τα οποία σχετίζονται με τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις εκλογές του 2016.

Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν κοστίσει στη Μόσχα δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, ισχυρίστηκε η βοηθός του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για οικονομικές και επιχειρηματικές υποθέσεις, Μανίσα Σινγκ.

«Εκτιμούμε ότι οι κυρώσεις, σωρευτικά, έχουν κοστίσει στη ρωσική κυβέρνηση δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς έχουν ευρύ αντίκτυπο στους κρατικούς φορείς, επηρεάζοντας συνολικά τις προοπτικές της ρωσικής οικονομίας» τόνισε, από το βήμα της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πρόσθεσε δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν στοχοποιήσει, κατά κύριο λόγο, την κρατική εταιρεία όπλων Rosoboronexport, την εταιρεία ενέργειας EurosibEnergo και την πετρελαϊκή εταιρεία Surgutneftegaz.

Η Ουάσιγκτον έχει επίσης επιβάλλει περιοριστικά μέτρα στους επικεφαλής μεγάλων κρατικών τραπεζών και ενεργειακών εταιρειών, όπως εξήγησε επιπλέον η Σινγκ.

Οι παραπάνω κυρώσεις σχετίζονται με τη φερόμενη εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές του 2016. Από την πλευρά του, πάντως, το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως αρνηθεί κάθε κατηγορία, χαρακτηρίζοντας τους επίμαχους ισχυρισμούς ως «αφηρημένους» και «επινοημένους».

Σχετικά:

Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ για την υπόθεση Σκριπάλ
Η ΕΕ παρατείνει για έξι μήνες τις κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας για την Ουκρανία
Διάταγμα Τραμπ για κυρώσεις σε όσα κράτη παρεμβαίνουν στις εθνικές εκλογές
Tags:
κυρώσει κατά Ρωσίας, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK