11:08 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 29χρονος γιατρός που προέρχεται από την Ισπανία εργαζόταν σε διαδικτυακή ιατρική υπηρεσία και φέρεται να ζητούσε από τους γονείς να του δείχνουν τα γεννητικά όργανα των παιδιών τους κατά τη διάρκεια ιατρικών συνεδριών μέσω κάμερας.

Ένας 29χρονος ισπανός γιατρός που εργάζεται στη Σουηδία κατηγορείται ότι επιτέθηκε σεξουαλικά σε συνολικά 70 ασθενείς του, οι 18 από τους οποίος ήταν ενήλικες.

Ο γιατρός φέρεται να έκανε τις επιθέσεις σε διαφορετικά νοσοκομεία όπου έχει εργαστεί κατά καιρούς.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Ισπανός, που κρατείται από τον Δεκέμβριο του 2017 εξέτασε τα γεννητικά όργανα ανήλικων ασθενών του σε περιπτώσεις που δεν υπήρχε κανένας ιατρικός λόγος να το κάνει. Τα παιδιά ήταν από 2 έως 12 ετών.

Οι σουηδικές αρχές κατηγορούν τον 29χρονο ότι από το 2015 έως το 2017 είχε κακοποιήσει σεξουαλικά 52 παιδιά.

Ο γιατρός εργαζόταν σε διαδικτυακή ιατρική υπηρεσία και φέρεται να ζητούσε από τους γονείς να του δείχνουν τα γεννητικά όργανα των παιδιών τους κατά τη διάρκεια ιατρικών συνεδριών μέσω κάμερας.

«Η εκμετάλλευση της εμπιστοσύνης που απολαμβάνουν γενικότερα οι γιατροί και η χρήση των νέων τεχνολογιών για σεξουαλική κακοποίηση είναι μοναδική και ανησυχητική», δήλωσε στο πρακτορείο TT ο δικηγόρος Φρέντρικ Ουίκμαν, ο οποίος εκπροσωπεί πολλά από τα θύματα.

H δίκη του ισπανού γιατρού ξεκινά αύριο στις 20 Σεπτεμβρίου και αν καταδικαστεί μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 14 ετών.

Tags:
ανήλικος, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική επίθεση, Σουηδία, Ισπανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK