09:25 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η διακοπή των δρομολογίων της Eurostar προς το Λονδίνο, σε περίπτωση ενός άτακτου - Brexit, αποτελεί μία από τις πολλαπλές επιπτώσεις. Αδειάζει η κλεψύδρα των διαπραγματεύσεων.

Υπό κίνδυνο βρίσκονται τα δρομολόγια των τραίνων της Eurostar προς το Λονδίνο, εφόσον τελικώς δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit.

Τις συγκεκριμένες ανησυχίες επιβεβαίωσε την Πέμπτη και η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Ναταλί Λουαζό, η οποία παραδέχθηκε ότι αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, αυτή (σ.σ. η διακοπή των δρομολογίων) θα είναι μία από τις πολλές επιπτώσεις.

Μάλιστα, η ίδια κάλεσε τις ευρωπαϊκές αρχές να αρχίσουν τις προετοιμασίες για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας, προκειμένου η Ε.Ε. να μην πιαστεί εξαπίνης.

«Δεν γίνεται να ξυπνήσουμε το πρωί της 30ης Μαρτίου και να πούμε στους πολίτες και στις επιχειρήσεις: Ωχ, νομίζαμε ότι δεν θα συμβεί ποτέ και γι' αυτό δεν είμαστε έτοιμοι» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι το Παρίσι θα πράξει ό,τι χρειαστεί για να είναι έτοιμο για κάθε πιθανή έκβαση των διαπραγματεύσεων, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. «Τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσω στο γαλλικό κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο, ώστε να προετοιμαστούμε για κάθε πιθανό σενάριο» προανήγγειλε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Βρυξέλλες και Λονδίνου βρίσκονται σε πυρετώδεις διαβουλεύσεις, προκειμένου να καθορίσουν το είδος της συνεργασίας των δύο πλευρών την επομένη του Brexit. Υπενθυμίζεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει και επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Μαρτίου του 2019.

Σχετικά:

Ο Μπαρνιέ απορρίπτει την πρόταση Μέι για το Brexit ως «ανεφάρμοστη»
Τζόνσον: Καταστροφικό το σχέδιο της κυβέρνησης Μέι για το Brexit
RBS: Προετοιμαζόμαστε για το χειρότερο όσον αφορά στο Brexit
Ελπίδες συμφωνίας για το Brexit μέσα στο Φθινόπωρο αναπτύσσουν ΕΕ - Βρετανία
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, τραίνο, Brexit, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK