11:46 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Καλλιτεχνική απεικόνιση UFO

Το FBI έκλεισε ένα αστεροσκοπείο και οι θεωρίες συνωμοσίας οργίασαν

CC0
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Οι χρήστες του διαδικτύου δεν έχασαν την ευκαιρία να συσχετίσουν το απότομο κλείσιμο ενός αστεροσκοπείου από το FBI με την πιθανότητα οι επιστήμονες να ανακάλυψαν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Η ταχύτητα και η αποφασιστικότητα με την οποία το FBI επέβαλε το κλείσιμο του αστεροσκοπείου Sunspot στα όρη Σακραμέντο στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ έχουν προκαλέσει την διάδοση θεωριών συνωμοσίας.

Σύμφωνα με τον Independent, η εξέλιξη του κλεισίματος από το FBI, σε συνδυασμό με τον τομέα έρευνας του αστεροσκοπείου οδήγησε πολλούς να πιστέψουν ότι οι επιστήμονες ίσως να ανακάλυψαν κάτι που δε θα έπρεπε, ενώ ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου γίνονται ακόμα πιο συγκεκριμένοι κάνοντας λόγο για την ανακάλυψη εξωγήινου σκάφους.

Το Αστεροσκοπείο Sunspot παραμένει κλειστό από την περασμένη Πέμπτη κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου, καθώς το FBI το εκκένωσε χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση στις τοπικές αρχές.

Επισήμως πάντως σε ανακοίνωση του αστεροσκοπείου στο Facebook σημειώνεται ότι «αντιμετωπίζει ένα ζήτημα ασφαλείας και ο χώρος του αστεροσκοπείου έχει αποφασιστεί να εκκενωθεί από το προσωπικό του ως προληπτικό μέτρο». Παράλληλα η ανακοίνωση συμπληρώνει ότι το αστεροσκοπείο συνεργάζεται με τις κατάλληλες αρχές, ωστόσο «δεν έχει κάποιο περαιτέρω σχόλιο αυτή τη στιγμή».

Tags:
θεωρία συνωμοσίας, αστεροσκοπείο, UFO, FBI, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK