11:46 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο τυφώνας Φλόρενς πλησιάζει τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

Πλημμύρες και τεράστια κύματα προκαλεί ο τυφώνας «Φλόρενς» (Βίντεο)

© AP Photo / Tom Copeland
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ έχει φθάσει ο τυφώνας «Φλόρενς», ο οποίος παρότι έχει υποβαθμιστεί στην Κατηγορία 2, πλήττει με σφοδρότητα τις περιοχές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας.

Τις ανατολικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Καρολίνας έχει αρχίσει να πλήττει ο τυφώνας «Φλόρενς», με τις αρχές να ανοίγουν τα καταφύγια προκειμένου να προστατευτούν κάτοικοι και πολίτες.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων εξέδωσε νέα προειδοποίησε την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για «έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους».

​Τα φαινόμενα θα πλήξουν κατά κύριο λόγο, τις ακτές της νοτιοανατολικής Βόρειας Καρολίνας, με την ένταση των ανέμων να αγγίζει έως και τα 73 μίλια/ώρα. Οι αρχές εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο πλημμυρών και εκτεταμένων καταστροφών, καλώντας τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση και επιφυλακή.

​«Σήμερα, η απειλή γίνεται πραγματικότητα. Να μείνετε σε ασφαλή σημεία, γιατί η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει θύματα» ήταν το μήνυμα του κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας.

​Παρότι ο «Φλόρενς», ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην «Κατηγορία 2», αναμένεται να υποβαθμιστεί σε «τροπική καταιγίδα» έως την Κυριακή, οι αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι το ύψος της βροχής θα υπερβεί ακόμη τις 40 ίντσες.

Σχετικά:

Παραμένει επικίνδυνος ο τυφώνας Φλόρενς παρά την εξασθένησή του
Σφοδρές πλημμύρες φέρνει ο τυφώνας Φλόρενς στις ΗΠΑ
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ουάσιγκτον εν όψει του «Φλόρενς»
Πετώντας στο «μάτι» του κυκλώνα Φλόρενς (Βίντεο)
Tags:
τυφώνας, καταιγίδα, τυφώνας Φλόρενς, Νότια Καρολίνα, Βόρεια Καρολίνα, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK