11:16 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Αντιπυραυλικό σύστημα S-400

Ρώσος αναπ. πρωθυπουργός: Η Τουρκία θα αγοράσει τους S-400 παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ

© Sputnik / Vitaliy Ankov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Τη βεβαιότητα ότι η Τουρκία θα αποκτήσει τελικά το αντιπυραυλικό σύστημα S-400, παρά τις πιέσεις από τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ.

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Άγκυρα να κατασκευάζει ειδική πλατφόρμα για τους S-400, παρά τις επαναλαμβανόμενες προειδοποιήσεις από την Ουάσιγκτον, σχολιάζει με δήλωσή του ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιούρι Μπορίσοφ.

Ο Μπορίσοφ ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους πως η Τουρκία θα λάβει τους S-400 και δεν θα αθετήσει το συμβόλαιό της με τη Ρωσία.

«Νομίζω ότι η Almaz-Antey (η κατασκευάστρια εταιρεία) δεν θα έχει προβλήματα με τις παραγγελίες της επόμενης δεκαετίας. Όχι μόνο οι παραδοσιακοί εταίροι μας αλλά κι εσείς γνωρίζετε ότι χώρες του ΝΑΤΟ, η Τουρκία, παρά τις απειλές από τις ΗΠΑ, δεν αθέτησε το συμβόλαιο. Το 2019, θα λάβει όλο τον εξοπλισμό σύμφωνα με το συμβόλαιό μας, εγκαίρως», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Ο Μπορίσοφ σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να εγκαταλείψει τη χρήση δολαρίων στις στρατιωτικές της συμβάσεις με άλλες χώρες εκτός από τις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η χρήση του αμερικανικού νομίσματος είναι «ένα πρόβλημα που έχει τη δική του λύση».

Σχετικά:

Ειδική πλατφόρμα για την εγκατάσταση των ρωσικών S-400 κατασκευάζει η Τουρκία
Αποφασισμένη η Ινδία να αγοράσει τους ρωσικούς πυραύλους S-400
Ερντογάν: Η Τουρκία δεν θα ζητήσει άδεια από κανέναν για τους S-400
Σύντομα η παράδοση των S-400 στην Τουρκία
Η Ρωσία θα επιταχύνει την παράδοση των S-400 στην Τουρκία
Αυτές οι χώρες θέλουν τους ρωσικούς S-400
Με κυρώσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ όποια χώρα αγοράσει ρωσικούς S-400
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK