18:30 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Άντρας φορά μάσκα αερίων

Ρωσική έρευνα για εργαστήριο στη Γεωργία εν μέσω καταγγελιών για ανθρώπους - πειραματόζωα

© Sputnik / Pavel Lisitsyn
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ειδικοί του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μελετούν έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από πρώην Γεωργιανό υπουργό και συνδέονται με πρόγραμμα έρευνας για βιολογικά όπλα σε εργαστήριο της Γεωργίας.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προχωρά στην ανάλυση εγγράφων που συνδέονται με το πρόγραμμα βιολογικών όπλων του αμερικανικού στρατού, έγγραφα που είχε στην κατοχή του ο πρώην υπουργός της Γεωργίας, Igor Giorgadze.

«Αυτή τη στιγμή, όλα τα έγγραφα που έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του πρώην Γεωργιανού υπουργού, Igor Giorgadze, εξετάζονται από ειδικούς του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα αποκαλυφθούν στη Ρωσία και στην παγκόσμια κοινότητα», σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου υπουργείου.

Όπως υποστήριξε το υπουργείο, τα έγγραφα περιέχουν ορισμένα σημάδια που υποδεικνύουν σοβαρές παραβιάσεις της διεθνούς σύμβασης ενάντια στα βιολογικά όπλα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο πρώην υπουργός της Γεωργίας είχε ζητήσει έρευνα για αναφορές σύμφωνα με τις οποίες προσωπικό του Κέντρου Λουγκάρ μπορεί να έχει εμπλακεί σε πειράματα σε ανθρώπους, ορισμένα εκ των οποίων όπως ισχυρίζεται ήταν θανατηφόρα.

Το κέντρο Λουγκάρ άνοιξε το 2011 και έχει τύχει της προσοχής τόσο δημοσιογράφων, όσο και μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της ρωσικής FSB η οποία υποπτεύεται ότι το εργαστήριο εμπλέκεται σε έρευνα για βιολογικά όπλα.

Μία δημοσιογράφος από τη Βουλγαρία, η Dilyana Gaytandzhieva, η οποία έχει εκτενώς ασχοληθεί για τα φερόμενα μυστικά προγράμματα βιολογικών όπλων του Πενταγώνου, πιστεύει ότι το κέντρο Λουγκάρ αποτελεί τμήμα του προγράμματος.

Tags:
όπλα, βιολογικά όπλα, Πεντάγωνο, Γεωργία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK