18:30 23 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Σεργκέι Λαβρόφ.

Μόσχα για υπόθεση Σκριπάλ: Είμαστε έτοιμοι για «σοβαρές συνομιλίες» με το Λονδίνο

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διεξαγάγει σοβαρές συνομιλίες με το Λονδίνο για την υπόθεση του Σεργκέι Σκριπάλ. Νέα πυρά προς το Ην. Βασίλειο.

Τη διαβεβαίωση ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για «σοβαρές συνομιλίες» με το Λονδίνο, σχετικά με την υπόθεση του Σεργκέι Σκριπάλ, έδωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.

Από το Βερολίνο, όπου βρίσκεται, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Μόσχας επανέλαβε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κανένα αποδεικτικό στοιχείο», ενώ στηλίτευσε εκ νέου τη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο αρνείται να συνεργαστεί με τις ρωσικές αρχές.

«Έχω σοβαρές αμφιβολίες για το αν οι Βρετανοί παρουσίασαν οτιδήποτε άλλο, πέραν όσων χρησιμοποιούν δημοσίως για να υποστηρίξουν τους αβάσιμους ισχυρισμούς στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.» επεσήμανε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γερμανό ομόλογό του, Χάικο Μάας.

Ο Ρώσος υπουργός, επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να διεξαγάγει «σοβαρές συζητήσεις» με το Λονδίνο, στη βάση των αρχών «των διεθνών κανονισμών και όχι των πιθανοτήτων».

«Η αρχή της "υψηλής πιθανότητας" δεν "πιάνει" εδώ, ακόμη κ΄ αν οι Βρετανοί συνάδελφοι την επιστρατεύουν για να δαιμονοποιήσουν τη Ρωσία και να στρέψουν τους Ευρωπαίους εταίρους εναντίον μας» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο Χάικο Μάας επεσήμανε ότι το Βερολίνο έχει λάβει μία σημαντική ποσότητα πληροφοριών για την υπόθεση Σκριπάλ, και «δεν έχει λόγο να αμφισβητήσει την εγκυρότητά της».

«Είμαστε σε στενή επαφή με τους εταίρους στη Βρετανία. Έχουμε ήδη λάβει αρκετές πληροφορίες και δεν έχουμε λόγο να τις αμφισβητήσουμε» εξήγησε, χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε πάντως, να υπογραμμίσει ότι «η ανταλλαγή πληροφορίων και δεδομένων μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, ενδεχομένως θα βοηθήσει στην έρευνα».

Σχετικά:

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οι «ύποπτοι» για την υπόθεση Σκριπάλ παραβίασαν νόμους
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζονται να επιβάλλουν οι ΗΠΑ για την υπόθεση Σκριπάλ
Ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ: Μποσίροφ και Πετρόφ είναι τα πραγματικά μας ονόματα
Συνέντευξη των δύο υπόπτων για την υπόθεση Σκριπάλ στο Sputnik
Μόσχα: Κατασκευασμένες οι κατηγορίες του Λονδίνου για τις υποθέσεις Σκριπάλ και Έιμσμπερι
Tags:
υπόθεση Σκριπάλ, Σεργκέι Σκριπάλ, Σεργκέι Λαβρόφ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK