11:06 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Καθεδρικός Ναός Σάλσμπουρι

Ταξιδιωτικός οδηγός: Σάλσμπουρι… μία παρεξηγημένη πόλη

© AFP 2019 / Niklas Halle'n
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20

Το Σάλσμπουρι κατέστη ευρέως γνωστό λόγω της υπόθεσης δηλητηρίασης του πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ. Ωστόσο, εκτός όλων των άλλων, αποτελεί και μία πόλη, στην οποία κάποιος μπορεί να θαυμάσει μία σειρά αξιοθέατων.

Οι Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μποσίροφ, οι δύο Ρώσοι που έχουν στοχοποιηθεί από το Λονδίνο ως ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ, υποστήριξαν σε πρόσφατη συνέντευξή τους στο Sputnik και το RT ότι επισκέφτηκαν το Σάλσμπουρι ως τουρίστες.

Η βρετανική κυβέρνηση αλλά και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης άσκησαν δριμεία κριτική στη συγκεκριμένη δήλωση. Όμως, η αλήθεια είναι ότι η πόλη της νότιας Αγγλίας βρίθει αξιοθεάτων, τα οποία αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

Ο Καθεδρικός Ναός της Παρθένου Μαρία είναι αναντίρρητα, ένα από αυτά, καθώς όχι μόνο διαθέτει ένα από τα παλαιότερα ρολόγια του κόσμου, αλλά εκεί διασώζεται και ένα από τα τέσσερα πρωτότυπα αντίγραφα της Μάγκνα Κάρτα Λιμπερτάτουμ, η οποία εκδόθηκε από τον Βασιλιά Ιωάννη το 1215.

Καθεδρικός Ναός Σάλσμπουρι
© AFP 2019 / Niklas Halle'n
Καθεδρικός Ναός Σάλσμπουρι

Το καμπαναριό του, μάλιστα, ύψους 404 ποδιών, θεωρείται ένα από τα υψηλότερα σ' όλη τη Βρετανία.

Την ίδια ώρα, μόλις 15 χιλιόμετρα από το Σάλσμπουρι, μπορεί κανείς να συναντήσει το Στόουνχεντζ, το διεθνούς φήμης προ-ιστορικό μνημείο με τους γιγάντιους βράχους, οι οποίοι βρίσκονται σε κυκλικό σχηματισμό.

Στόουνχεντζ
CC BY-SA 2.0 / Andrew Cowie
Στόουνχεντζ

Καθώς θεωρείται ένα από τα πλέον σπουδαία αξιοθέατα του Ηνωμένου Βασιλείου, το 1986 εντάχθηκε στη λίστα της UNESCO με τα προστατευόμενα μνημεία.

Κήποι στο Σάλσμπουρι
© Sputnik / Justin Griffiths Williams
Κήποι στο Σάλσμπουρι

Παράλληλα, οι κήποι του Σάλσμπουρι αποτελούν ένα «ιδανικό μέρος» για όσους αναζητούν ένα τέλειο σκηνικό ή επιθυμούν να πάρουν μία ανάσα δροσιάς.

Στο μεταξύ, υπάρχει και το Πόρτον Ντάουν, ένα επιστημονικό πάρκο πολύ κοντά στο Σάλσμπουρι, στο οποίο στεγάζονται τα κεντρικά του Εργαστηρίου Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου. Εκεί βρίσκεται επίσης, και ένα από τα κύρια χημικά κέντρα ανάλυσης της βρετανικής κυβέρνησης.

Πόρτον Ντάουν
© AFP 2019 / Niklas Halle'n
Πόρτον Ντάουν

Σχετικά:

Πούτιν: Ξέρουμε ποιοι είναι οι ύποπτοι για το περιστατικό στο Σάλσμπουρι
Μόσχα: Απαράδεκτη η δήλωση της Μέι για την υπόθεση του Σάλσμπουρι
Ύποπτοι για την υπόθεση Σκριπάλ: Μποσίροφ και Πετρόφ είναι τα πραγματικά μας ονόματα
Tags:
υπόθεση Σκριπάλ, Σεργκέι Σκριπάλ, Ρωσία, Αγγλία, Σάλσμπερι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK