10:52 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης αμερικανικών κρατών εναντίον της Βενεζουέλας

© AFP 2019 / Juan Barreto
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών τόνισε ότι μια στρατιωτική παρέμβαση που θα έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νίκολας Μαδούρο δε θα πρέπει να αποκλειστεί.

Δεν αποκλείεται η στρατιωτική παρέμβαση αμερικανικών κρατών στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών Λουίς Αλμάγκρο.

Όπως αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, o Αλμάγκρο δήλωσε πως «σε ό,τι αφορά στρατιωτική παρέμβαση που θα έχει στόχο την ανατροπή του καθεστώτος του Νίκολας Μαδούρο, πιστεύω ότι δε θα πρέπει να αποκλείσουμε κανένα ενδεχόμενο».

Ο επικεφαλής του ΟΑΚ έκανε την παραπάνω δήλωση από την Κουκούτα της Κολομβίας όπου βρίσκεται για να συντονίσει τις εισροές προσφύγων από τη Βενεζουέλα.

Ο Αλμάγκρο τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στην Κουκούτα, απεικονίζει τα «ψεύδη της δικτατορίας της Βενεζουέλας».

Στις αρχές Ιουλίου, τα αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει με τους συμβούλους του το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής παρέμβασης στη Βενεζουέλα, ως απάντηση στην συνεχιζόμενη κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο έχει καλέσει τους στρατιωτικούς της χώρας του να είναι έτοιμοι να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση.

Συμπληρωματικά, την περασμένη εβδομάδα, οι New York Times ανέφεραν, επικαλούμενοι αμερικανικές και βενεζουελάνικες πηγές, ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει συζητήσει με αντιφρονούντες αξιωματικούς του στρατού της Βενεζουέλας σχέδια για την ανατροπή του προέδρου Μαδούρο.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά και πολιτικά προβλήματα, εν μέσω της παγκόσμιας πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των κυρώσεων που της έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ. 

Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στους επενδυτές να αγοράσουν χρέος της Βενεζουέλας.

Τον Ιούλιο, ο ρώσος πρέσβης στη Βενεζουέλα Βλαντίμιρ Ζαέμσκι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να ξεπεράσουν το επίπεδο των απειλών και να πραγματοποιήσουν μια ευρεία στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα.

Tags:
στρατιωτική επέμβαση, Ντόναλντ Τραμπ, Νικολάς Μαδούρο, Βενεζουέλα, Αμερική, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK