18:55 24 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Βομβαρδισμός στην περιφέρεια του Ιντλίμπ στη Συρία τον Φεβρουάριο του 2018

Θέσεις τρομοκρατών κοντά σε αμερικανική βάση έπληξε ο συριακός στρατός (Βίντεο)

© AFP 2019 / OMAR HAJ KADOUR
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους κοντά στη βάση αλ Τανφ των ΗΠΑ στη Συρία παρά το γεγονός ότι η αμερικανική συμμαχία εκτιμούσε ότι δεν υπάρχουν τρομοκρατικοί θύλακες στην περιοχή.

Αιφνιδιαστική επίθεση εναντίον θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που βρίσκονται κοντά στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο αλ Τανφ της Συρίας, εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού στρατού. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έπληξαν στρατηγικές θέσεις στους οικισμούς Κόμπτζέμπ και Ρασουανίγια.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που μίλησε στο Sputnik, «ο συριακός στρατός πραγματοποιεί το τελικό χτύπημα στους τελευταίους θύλακες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην έρημο της κεντιρκής Συρίας. Αυτή η περιοχή βρίσκεται μεταξύ της Χομς, του Ντέιρ εζ Ζορ και της Δαμασκού. Ο στρατός έχει καταφέρει να απελευθερώσει τεράστιες περιοχές, να καταστρέψει δεκάδες αντάρτες και καταφύγια που βρίσκονταν μέσα στους βράχους».

Η ίδια πηγή τόνισε ότι «η συριακή αεροπορία βοήθηκε τις μονάδες του πεζικού να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη επίθεση σε θέση των τρομοκρατών». Ως εκ τούτου, μια εκτεταμένη επιχείρηση ολοκληρωτικής απομάκρυνσης ανταρτών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, συμπληρώνει ο ίδιος.

Νωρίτερα στην περιοχή γύρω από την αμερικανική βάση στο αλ Τανφ, οι ΗΠΑ, μαζί με συμμάχους τους είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση με πραγματικά πυρά.

Μάλιστα, αξιωματούχος της αμερικανικής συμμαχίας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει τρομοκρατικός θύλακας κοντά στην αμερικανική βάση χαρακτηρίζοντας «κακοήθη προπαγάνδα» τις περί του αντιθέτου απόψεις.

Tags:
τρομοκράτες, επίθεση, Ισλαμικό Κράτος, Συρία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK