11:46 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Άντρας φορά μάσκα αερίων

Μετέφεραν βαρέλια με χλώριο στο Ιντλίμπ για να στήσουν «χημική» επίθεση

© Sputnik / Pavel Lisitsyn
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 01

Μαχητές μετέφεραν αρκετά βαρέλια με χλώριο στην επαρχία Ιντλίμπ στη Συρία για να στήσουν προβοκάτσια με χημικά όπλα, ανέφερε ο επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία.

Μαχητές της τζιχαντιστικής, τρομοκρατικής οργάνωσης, Ταχρίρ αλ Σαμ, παρέδωσαν δοχεία με χλώριο στη Μπασανκούλ που βρίσκεται στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με τον Γιούρι Γεφτουσένκο, επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης για τη Συρία, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Μαχητές της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ παρέδωσαν αρκετά δοχεία με χλώριο σε συνοικία της Μπασανκούλ στην επαρχία Ιντλίμπ», δήλωσε ο Γεφτουσένκο.

Το Κέντρο Συμφιλίωσης καλεί τους ηγέτες των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης να απέχουν από προβοκάτσιες, οι οποίες θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πολιτική διαδικασία, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την Παρασκευή, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι τρομοκράτες που ελέγχουν το Ιντλίμπ πραγματοποιούσαν επιθέσεις εναντίον των δυνάμενων της συριακής κυβέρνησης με τη βοήθεια εξοπλισμού που λάμβαναν εκτός της Συρίας. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η κατάσταση στην περιοχή περιπλέκεται από το γεγονός ότι οι τρομοκράτες χρησιμοποιούν ντόπιους ως ανθρώπινες ασπίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σύρος ακτιβιστής: Μέλη από τα Λευκά Κράνη πήγαν στο Ιντλίμπ για να στήσουν χημική επίθεση

Επιπλέον, ο Λαβρόφ δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ρωσία παρέχει δεδομένα σε καθημερινή βάση για τις προετοιμασίες των τρομοκρατών με στόχο να στήσουν «χημική» επίθεση στο Ιντλίμπ.

«Παρέχουμε σε καθημερινή βάση τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μία άλλη προβοκάτσια, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί από τα επονομαζόμενα Λευκά Κράνη, ετοιμάζεται», υπογράμμισε ο Λαβρόφ.

Σχετικά:

«Προστατεύεις του τρομοκράτες του Ιντλίμπ» το μήνυμα Αμερικανίδας Γερουσιαστή στον Τραμπ
Πρόσθετες τουρκικές ενισχύσεις στην επαρχία του Ιντλίμπ
«Μην επιτρέψετε την προβοκάτσια με χημικά όπλα στο Ιντλίμπ»
Tags:
προβοκάτσια, χημικά όπλα, επίθεση, Ιντλίμπ, Συρία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK