11:09 25 ΑΠΡΙΛΙΟY 2019
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Γενικός Γραμματέας ΝΑΤΟ: Εθνική απόφαση η αγορά των S-400 από την Τουρκία

© Φωτογραφία : Aris Oikonomou/SOOC
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας για την Τουρκία, τόνισε ότι είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημαντικότητά της σε όλη τη συμμαχία».

«Εθνική απόφαση» χαρακτήρισε την αγορά του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είναι πρόκληση και είναι πολύ γνωστό ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ της Τουρκίας και ιδιαίτερα των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε συνέδριο του συντηρητικού think tank Heritage Foundation στην Ουάσινγκτον D.C.

Όπως αναφέρει η Hurriyet, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σημείωσε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι «τα διαφορετικά συστήματα μπορούν να δουλέψουν μαζί».

Ο Στόλτενμπεργκ σημείωσε μάλιστα ότι «η Τουρκία είναι πολύ σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ, για πολλούς λόγους» και τόνισε την ανάγκη αναγνώρισης των συνεισφορών της Άγκυρας στις νατοϊκές και τις αμερικανικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο.

«Η Τουρκία είναι σημαντική και σε ό,τια αφορά τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση. Φιλοξενούν εκατομμύρια πρόσφυγες και είναι σημαντικοί για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τον έλεγχο της ροής των μεταναστών προς το Αιγαίο», σημείωσε.

«Άρα ναι, υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει πρόκληση με την απόφαση να αγοράσουν S-400 σε συνδυασμό με τα F-35. Καλοδέχομαι τον διάλογο, όμως την ίδια ώρα είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τη σημαντικότητα της Τουρκίας σε όλη τη συμμαχία», κατέληξε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Tags:
S-400, ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK