03:30 18 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Διαδήλωση στη Γερμανία.

Έξι προσαγωγές στο Κέμνιτς της Γερμανίας για τον ξυλοδαρμό Ιρανού

© AFP 2019 / Odd Andersen
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Ο εισαγγελέας διέταξε η προσαγωγή του ενός να μετατραπεί σε σύλληψη. Η πόλη του Κέμνιτς έχει γίνει το επίκεντρο της συζήτησης για το μεταναστευτικό ζήτημα με αντιμεταναστευτικές, αλλά και αντιρατσιστικές αντιεθνικιστικές διαδηλώσεις.

Έξι άτομα προσήχθησαν στη Γερμανία για τον ξυλοδαρμό ενός Ιρανού.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε η προσαγωγή του ενός να μετατραπεί σε σύλληψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, οι προσαχθέντες πλησίασαν μια ομάδα ανθρώπων στην οποία υπήρχαν Γερμανοί, Ιρανοί και Πακιστανοί. Οι έξι Γερμανοί άρχισαν να τους κακοποιούν λεκτικά χρησιμοποιώντας εθνικιστικές εκφράσεις, ενώ στη συνέχεια ένας από αυτούς χτύπησε και τραυμάτισε ελαφρά έναν 20χρονο Ιρανό.

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Κέμνιτς, στην οποία κατά τις προηγούμενες εβδομάδες έχουν σημειωθεί εντάσεις και διαμαρτυρίες σε σχέση με το μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη συγκεκριμένη πόλη έχουν γίνει τόσο αντιμεταναστευτικές, όσο και αντιεθνικιστικές διαδηλώσεις.

Μέχρι τώρα περίπου 18 άτομα έχουν τραυματιστεί και εκατοντάδες έχουν προσαχθεί, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ δήλωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι το μεταναστευτικό ζήτημα είναι η ρίζα όλων των προβλημάτων στη χώρα.

Από την πλευρά τους οργανώσεις μεταναστών, καθώς και φιλομεταναστευτικές, αντιρατσιστικές οργανώσεις, με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών, απαιτούν την παραίτησή του λόγω των δηλώσεών του.

Tags:
ξυλοδαρμός, συλλήψεις, Κέμνιτς, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK