00:05 22 ΙΟΥΛΙΟY 2019
Αναμνηστικά από τη συνάντηση μεταξύ των δύο κορεατών ηγετών στις 27 Απριλίου 2018

Προετοιμασίες για νέα συνάντηση των κορεατών ηγετών: 93 Νοτιοκορεάτες στην Πιονγιάνγκ

© AFP 2019 / Jung Yeon-je
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Την τρίτη τους συνάντηση μέσα σε λίγους μήνες πρόκειται να έχουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι ηγέτες της Βόρειας και της Νότιας Κορέας προκειμένου να συζητήσουν για την εφαρμογή των συμφωνιών τους.

Μια ομάδα 93 νοτιοκορεατών αξιωματούχων, δημοσιογράφων και τεχνικού προσωπικού μεταβαίνει σήμερα στη Βόρεια Κορέα προκειμένου να προετοιμάσει την επερχόμενη συνάντηση του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν με τον νοτιοκορεάτη ομόλογό του Μουν Τζε Ιν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η αποστολή της νότιας κορέας μεταβαίνει στο βόρειο τμήμα της χερσονήσου με 19 λεωφορεία.

Η συνάντηση των δύο κορεατών ηγετών είναι προγραμματισμένη να γίνει στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας Πιονγιάνγκ στις 18-20 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, ο νοτιοκορεάτης αναμένεται να μεταβεί στην Πιονγιάνγκ χρησιμοποιώντας απευθείας αεροπορική πτήση.

Η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στις 27 Απριλίου και χαρακτηρίστηκε ιστορική. Λιγότερο από έναν μήνα αργότερα, οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν και πάλι. 

Η επόμενη συνάντηση αναμένεται να έχει ως άξονα την εφαρμογή όσων αποφασίστηκαν στην πρώτη τους συνάντηση στο Πανμουνζόμ.

Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή, Σεούλ και Πιονγιάνγκ εγκαινίασαν προξενείο στην πόλη Κεσόνγκ, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων μεταξύ των δύο κρατών.

Οι δύο ηγέτες έχουν συμφωνήσει να κινηθούν ώστε να συνδεθούν οι σιδηρόδρομοι της χερσονήσου.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών έχουν βελτιωθεί σημαντικά κατά τους τελευταίους μήνες.

Tags:
συνάντηση, Κιμ Γιονγκ Ουν, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK