23:06 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ταμπέλα του νοσοκομείου του Σάλσμπερι

Αστυνομία Σάλσμπερι: Δεν υπάρχουν στοιχεία για Νοβιτσόκ στο περιστατικό στο εστιατόριο

© Sputnik / Alexey Filippov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δυο πελάτες εστιατορίου αρρώστησαν στο Σάλσμπερι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η τοπική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συσχετίζει με Νόβιτσοκ το περιστατικό. Πήραν δείγματα αίματος από όλους τους πελάτες.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου σφράγισε χθες εστιατόριο στο Σάλσμπερι μετά από «ιατρικό περιστατικό», καθώς δύο πελάτες αρρώστησαν. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 40 ετών και μια γυναίκα γύρω στα 30. Ζητήθηκε από όλους τους πελάτες να δώσουν δείγματα αίματος για να εξεταστούν στο νοσοκομείο της περιοχής.

Όπως μετέδωσε το Skynews, επικαλούμενο την υπηρεσία των πρώτων βοηθειών, οι δυο άνθρωποι που αρρώστησαν είχαν της αισθήσεις τους και τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συσχετίζει το περιστατικό με τον νευροτοξικό παράγοντα Νοβιτσόκ.

«Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο του Σάλσμπερι και για κλινικές εξετάσεις. Μπορούμε τώρα να επιβεβαιώσουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι πρόκειται για ουσία Νοβιτσόκ. Και οι δύο παραμένουν υπό παρακολούθηση στο νοσοκομείο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το είδος του περιστατικού και αν έχει διαπραχθεί κάποιο αδίκημα, καθώς η έρευνα βρίσεκται σε εξέλιξη.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Σάλσμπερι έχουν αυξηθεί μετά το περιστατικά του περασμένου Μαρτίου, ότι ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη του Γιούλια, καταγγέλλεται ότι δηλητηριάστηκαν σύμφωνα με το Λονδίνο με νεοροτοξικό πράγοντα.

Σχετικά:

Η αστυνομία σφράγισε εστιατόριο στο Σάλσμπερι αφότου δύο άνθρωποι αρρώστησαν
Κρεμλίνο: Οι «ύποπτοι» για την υπόθεση Σκριπάλ δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον Πούτιν
Tags:
εστιατόριο, Νοβιτσόκ, Γιούλια Σκριπάλ, Σεργκέι Σκριπάλ, Σάλσμπερι, Ηνωμένο Βασίλειο
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK