ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα ενότητας έστειλε στα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λε Πεν, καλώντας σε συσπείρωση εν όψει των εκλογών του Μαΐου του 2019.

Να ενωθούν εναντίον του φιλελεύθερου ευρωπαϊκού καθεστώτος κάλεσε τα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης η ηγέτιδα του Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λε Πεν, εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.

«Θα πορευτούμε στις ευρωπαϊκές εκλογές μαζί με τους συμμάχους μας στο ευρωπαϊκό κόμμα "Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας"» τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, σε πόλη της νότιας Γαλλίας.

Μεταξύ άλλων, η ηγέτιδα του γαλλικού εθνικιστικού κόμματος υποστήριξε ότι «στη Γαλλία, ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε τον Μακρόν». Στην Ευρώπη, συνέχισε, «στόχος μας είναι να χτίσουμε με τους συμμάχους μας μία πλειοψηφία, η οποία θα σταματήσει τον μαρασμό της Ε.Ε. και θα επισπεύσει τη συνεργασία των εθνών, με σεβασμό στην ταυτότητα και τη διαφορετικότητα».

Τα εθνικιστικά κόμματα έχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος ανά την Ευρώπη, με εκλογικές επιτυχίες από την Ιταλία και τη Σουηδία έως την Αυστρία και την Ουγγαρία. Οι δηλώσεις της Λε Πεν αποτελούν μία ακόμη προσπάθεια ενοποίησης της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, καθώς οι προηγούμενες απόπειρες δεν είχαν καρποφορήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γαλλίδα πολιτικός επανέλαβε το όραμα της για μία «Ένωση των Ευρωπαϊκών Εθνών», στην οποία τα μέλη-κράτη θα συνεργάζονται, διατηρώντας όμως την εθνική τους κυριαρχία.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της προηγούμενης εβδομάδας, ο «Εθνικός Συναγερμός», ο οποίος αποτελεί τη συνέχεια του «Εθνικού μετώπου», βρίσκεται στήθος-στήθος με το κόμμα του Μακρόν, υπολειπόμενη μόλις κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Σχετικά:

Στήθος με στήθος Μακρόν - Λεπέν στη μάχη για τις ευρωεκλογές του 2019
Αλλάζει όνομα το κόμμα της Μαρίν Λεπέν με αφορμή τις ευρωεκλογές
Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ευρωεκλογές, Μαρίν Λεπέν, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK