19:37 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ειδικοί ενός κέντρου άγριας ζωής στις ΗΠΑ κατόρθωσαν να σώσουν πέντε σκιουράκια που οι ουρές τους είχαν σχηματίσει έναν «γόρδιο δεσμό» μαζί με ξερά χόρτα και πλαστικά.

Κέντρο προστασίας άγριας ζωής στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ βοήθησε πέντε σκιουράκια οι ουρές των οποίων είχαν μπλεχτεί με φυλλωσιές και πλαστικά απορρίμματα που η μητέρα τους χρησιμοποίησε για τη φωλιά, δημιουργώντας έναν γόρδιο δεσμό.

Οι ειδικοί που βοήθησαν τα σκιουράκια, ειδοποιήθηκαν από περαστικό, όπως ανέφερε το κέντρο με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως σημειώνεται, εάν οι ειδικοί δεν είχαν φροντίσει τα μικρά σκιουράκια, θα μπορούσαν να χάσουν τις ουρές και πιθανότατα τη ζωή τους.

Περιγράφοντας τη διαδικασία, οι ειδικοί έκαναν ταυτόχρονη αναισθησία στα πέντε σκιουράκια και κατόπιν ξεκίνησαν να λύνουν τον «γόρδιο δεσμό», όπως επισημαίνεται. «Ήταν αδύνατο να πούμε ποιανού ήταν η κάθε ουρά και ανησυχούσαν όλο και περισσότερο επειδή όλα τους είχαν υποφέρει από πολλών βαθμών βλάβης στους ιστούς στις ουρές τους που προκλήθηκαν από το πρόβλημα στο κυκλοφορικό».

Οι κτηνίατροι κατόρθωσαν να απομακρύνουν τα ξερά χόρτα και τα πλαστικά με ψαλίδια και μετά από 20 λεπτά απελευθέρωσαν τα σκιουράκια. Σύντομα, συνήλθαν από την αναισθησία.

Το κέντρο, στην ανάρτηση που έκανε στις 14 Σεπτεμβρίου, αναφέρει ότι όλοι οι σκίουροι είναι καλά, αν και θα πρέπει να τους προσέξουν για μερικές μέρες για αποφυγή τυχόν νέκρωσης της ουράς.

Tags:
Σκίουρος, κτηνίατροι, Facebook, ΗΠΑ, Ουισκόνσιν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK