ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ορειβασία στα Ιμαλάια, πτώση με αλεξίπτωτο, απλό τζόκινγκ. Οι πιθανότητες να πεθάνει κανείς κάνοντας το χόμπι του, μπορεί να κάποιες φορές να είναι λίγες αλλά παραμένουν πιθανότητες.

Τις πιθανότητες που έχει ένας άνθρωπος να σκοτωθεί κάποιος κάνοντας κάποιο extreme sport ή απλά χορεύοντας παρουσιάζει ο ιστότοπος Best Health Care Degrees.

Οι πιθανότητες ενός ατόμου να πεθάνει από πτώση με παρά πέντε είναι 1 στις 560, ενώ το base jumping αναδείχθηκε το πιο επικίνδυνο άθλημα με πιθανότητα κάποιος να χάσει τη ζωή του να είναι 1 στις 60.

Για τους φίλους του βουνού, η αναρρίχηση στο Νεπάλ δίνει πιθανότητα θανάτου 1 στις 167, ενώ το σκι φαίνεται πολύ πιο ασφαλές, με την πιθανότητα κάποιος να πεθάνει να είναι 1 στις 1,4 εκατομμύρια.

Υπάρχουν, όμως και πιο συμβατικοί τρόποι να χάσει κάποιος τη ζωή του, όπως το να χορεύει σε ένα πάρτι, καθώς ένας στους 100.000 ανθρώπους πεθαίνει κυριολεκτικά στον χορό.

Για τους πιο εσωστρεφείς, οι πιθανότητες θανάτου είναι πιο λίγες καθώς μόνο ένας στα 100 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζονται, είναι πιθανό να πεθάνει παίζοντας videogames.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα σπορ, είναι σύμφωνα με το ιστότοπο, οι αγώνες Grand Prix. Οι πιθανότητες θανάτου για τους ραλίστες αγγίζουν την 1 στις 100.

Από την άλλη μπορεί κάποιος να εκτονωθεί με μικρότερο ρίσκο παίζοντας αμερικανικό ποδόσφαιρο, οι πιθανότητες να χάσει τη ζωή του είναι 1 στις 50.000, ή ακόμα πιο ασφαλές είναι το κολύμπι με τις πιθανότητες να μην ξεπερνούν τη 1 στο 1.000.000.

Οι παραπάνω πιθανότητες βασίζονται σε στατιστικά στοιχεία του Αμερικανικού Κέντρου Στατιστικών Υγείας.

Tags:
ορειβασία, σκι, χόμπι, χορός, θάνατος, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK