05:52 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αποκάλυψε ότι ισραηλινά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα απέναντι στη συριακή αερο-άμυνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο των 15 Ρώσων στρατιωτικών.

Στο Ισραήλ επέρριψε την ευθύνη για την πτώση του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους IL-20 το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.

«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία» κατήγγειλε μεταξύ άλλων το ρωσικό υπουργείο.

Και συνέχισε: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας». Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.

Παράλληλα, η Μόσχα αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ δεν προειδοποίησε έγκαιρα τη διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων για τις προσχεδιασμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκειας. «Το Ισραήλ ενημέρωσε τη Ρωσία ένα μόλις λεπτό πριν το χτύπημα, γεγονός το οποίο δεν μας επέτρεψε να οδηγήσουμε το IL-20 σε ασφαλή εναέρια ζώνη» υπογράμμισε, χαρακτηριστικά.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι η έρευνα των σωστικών συνεργείων κοντά στο σημείο της συντριβής του IL-20 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται από τη Μόσχα ως «εχθρικές», επαναλαμβάνοντας το δικαίωμα της Ρωσίας να προχωρήσει σε «ανάλογη απάντηση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρεσβεία του Ισραήλ στη Μόσχα αρνήθηκε να σχολιάσει τις κατηγορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για την εμπλοκή του Τελ Αβίβ στη συντριβή του IL-20.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για εξηγήσεις εκλήθη ο πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχασε την επαφή με το πλήρωμα του στρατιωτικού αεροσκάφους τη Δευτέρα το βράδυ, καθώς πετούσε πάνω από τη Μεσόγειο Θάλασσα, περίπου 35 χιλιόμετρα από τις συριακές ακτές. Το IL-20 επέστρεφε στη ρωσική αεροπορική βάση του Χμέιμιμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τελ Αβίβ: Στη Δαμασκό η ευθύνη για την πτώση του ρωσικού IL-20

Σχετικά:

Ρωσικό IL-20 με 14 στρατιωτικούς εξαφανίστηκε πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα
Η Γαλλία αρνείται κάθε εμπλοκή στην εξαφάνιση του ρωσικού IL-20 πάνω από τη Συρία
Tags:
ρωσικός στρατός, αεροσκάφος, ρωσικό υπουργείο Άμυνας, Συρία, Ρωσία, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK