Ο πρόεδρος και συνιδρυτής της Alibaba Τζακ Μα

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας μπορεί να διαρκέσει 20 χρόνια, λέει ο πρόεδρος της Alibaba

© AP Photo / ORGE SILVA / POOL / AFP
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0

Για τις επιπτώσεις της εμπορικής διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας μίλησε ο επικεφαλής της Alibaba, μετά από τους δασμούς ύψους 200 δισ. δολαρίων σε κινεζικά προϊόντα που ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα μπορούσε να κρατήσει είκοσι χρόνια, εκτίμησε ο ιδρυτής και πρόεδρος της Alibaba, Τζακ Μα, σημειώνοντας ότι θα διαρκέσει περισσότερο απ'όσο θεωρείται και θα έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από τον αναμενόμενο, παγκοσμίως. 

«Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, οι επιχειρηματικές κοινότητες στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη θα υποφέρουν. Όλο αυτό θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και εάν θελουμε γρήγορες λύσεις, δεν θα υπάρξει καμία», προειδοποίησε ο ίδιος στη διάρκεια επενδυτικού συνεδρίου στην Κίνα. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, πολλές κινεζικές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να μετακομίσουν σε άλλες χώρες.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Τζακ Μα, η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί όχι μόνο εμπόδια, αλλά και άνευ προηγουμένου ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις, οι οποίες και θα πρέπει να τις εκμεταλλευτούν. 

Tags:
Εμπορικός πόλεμος, Alibaba, Τζακ Μα, ΗΠΑ, Κίνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK