09:57 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η είδηση έρχεται μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας, χαρακτηρίζοντας «απειλή» για τη Δημοκρατία τη νέα νομοθεσία για το μεταναστευτικό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας κατηγόρησε τις αρχές του ΟΗΕ για διάδοση ψεμάτων που απορρέουν από την επικριτική στάση στις πολιτικές που εφαρμόζει η Βουδαπέστη στο μεταναστευτικό, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα «δεν θα γίνει ποτέ χώρα μεταναστών».

«Είναι εμφανές ότι οι αξιωματούχοι του ΟΗΕ που διαδίδουν αυτά τα ψεύδη για την Ουγγαρία είναι προκατειλημμένοι υπέρ της μετανάστευσης», ανέφερε ο Πέτερ Σίτζαρτο μιλώντας στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι αρχές της Ουγγαρίας «δεν θα επιτρέψουν ποτέ ούτε σε έναν παράνομο μετανάστη να εισέλθει στη χώρα».

Η ουγγρική κυβέρνηση αντιτίθεται στην πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση εδώ και καιρό. Τον Ιούλιο η Βουδαπέστη αποσύρθηκε από την παγκόσμια συμφωνία του ΟΗΕ δηλώνοντας τον προβληματισμό της για ζητήματα ασφάλειας.

Τον Ιούνιο το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοθεσία που ποινικοποιεί την βοήθεια σε μετανάστες χωρίς χαρτιά στη χώρα, προκειμένου να σταματήσει τη δραστηριότητα των οργανισμών που δραστηριοποιούνται υπέρ των μεταναστών.

Tags:
μεταναστευτικό, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ΟΗΕ, Ουγγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK