20:20 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το δώρο του Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε σήμερα στο αεροδρόμιο της Σεούλ, λίγο μετά την επιστροφή του Μουν Τζε-ιν από το ταξίδι του στην Πιονγιανγκ, όπου συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δύο τόνους ακριβά μανιτάρια pine (matsutake) έστειλε στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε συνέχεια της συνάντησής τους στην Πιονγιανγκ, όπως γνωστοποίησε το γραφείο Τύπου του Μουν.

«Δύο τόνοι μανιταριών pine που δώρισε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, έφτασαν στην αεροπορική βάση της Σεούλ νωρίς το πρωί», ανακοινώθηκε συγκεκριμένα.

Το γραφείο Τύπου του προέδρου της Νότιας Κορέας ανέφερε επίσης ότι τα μανιτάρια θα διανεμηθούν σε 4.000 ηλικιωμένους από τη Νότια Κορέα που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους στη διάρκεια των αναταραχών του Κορεατικού Πολέμου. 

Ο Μουν επέστρεψε στη Νότια Κορέα σήμερα, μετά από την επίσκεψή του στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας και τις συναντήσεις του με τον Κιμ. 

Σημειωτέον ότι επρόκειτο για την πρώτη επίσκεψη προέδρου της Νότιας Κορέας στην Πιονγιανγκ σε σχεδόν 11 χρόνια. Την τελευταία φορά που ηγέτης της Νότιας Κορέας επισκέφθηκε τη Βόρεια Κορέα, ήταν τον Οκτώβριο του 2007, όταν ο πρώην πρόεδρος Ρο Μού-χιον.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας υπέγραψε συμφωνία αποπυρηνικοποίησης με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Tags:
μανιτάρια, Μουν Τζε-ιν, Κιμ Γιονγκ Ουν, Νότια Κορέα, Βόρεια Κορέα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK