21:24 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Μεντβέντεφ: Πρόκληση για την οικονομία της Ρωσίας τα επόμενα έξι χρόνια

© Sputnik / Александр Астафьев
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στις προκλήσεις, σε οικονομικό επίπεδο, που θα κληθεί να ανταπεξέλθει τα επόμενα χρόνια η Ρωσία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά τη διάρκεια συμβουλίου της κυβέρνησης.

Η ρωσική οικονομία θα αντιμετωπίσει συγκεκριμένες προκλήσεις στην αρχή της επόμενης εξαετίας λόγω μιας πιθανής ενίσχυσης των πολιτικών προστατευτισμού και των κυρώσεων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η αρχή αυτής της εξαετούς περιόδου δεν θα είναι εύκολη. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την κατάσταση στο εμπόριο και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, και εξίσου, την πιθανή διεύρυνση των εμπορικών πολέμων, την ενίσχυση του προστατευτισμού και τις πιέσεις από τις κυρώσεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως ανέφερε ο Μεντβέντεφ, η Ρωσία θα οικοδομήσει την οικονομική της πολιτική με τέτοιο τρόπο ώστε να «αναπτυχθεί σταθερά ακόμη και υπό αυτές, θέτοντάς το ειλικρινά, λιγότερο ευνοϊκές συνθήκες».

Τέλος, ο ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ένας ακόμα στόχος είναι να εξασφαλιστεί η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Ρώσων.

Σχετικά:

Η Ουάσιγκτον ισχυρίζεται ότι οι κυρώσεις έχουν κοστίσει δεκάδες δισ. δολάρια στη Ρωσία
Η Γαλλία επιθυμεί τη διεύρυνση των οικονομικών της δεσμών με τη Ρωσία
Η Ρωσία ρίχνει πάνω από 5 δισ. ευρώ στην ανάπτυξη επιβατικού αεροσκάφους
Tags:
Εμπορικός πόλεμος, κυρώσεις, οικονομία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK