00:09 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια χορηγούμενη ανάρτηση που προωθούσε την πρακτική της λεγόμενης γυναικείας «περιτομής» ή «χαφίζ» ακυρώθηκε από το Twitter ύστερα από αντιδράσεις των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Στην αφαίρεση μιας χορηγούμενης δημοσίευσης που προωθούσε την «περιτομή» των νεαρών μουσουλμάνων γυναικών προχώρησε το Twitter ύστερα από την έντονη κριτική που δέχτηκε από τους χρήστες του. Μέχρι να αφαιρεθεί η χορηγία, η δημοσίευση που περιείχε σχετικό βίντεο είχε λάβει 30.000 θεάσεις.

Το βίντεο αναρτήθηκε στο Twitter από τη σιιτική ομάδα Dawoodi Bohra Women for Religious Freedom και προωθούσε τη λεγόμενη γυναικεία «περιτομή», ή «χαφίζ».

Μια γυναίκα που φέρεται να είναι μέλος της συγκεκριμένης οργάνωσης δήλωσε, σε βίντεο που ανάρτησε η ομάδα, ότι «οι κόρες μου έχουν επίσης υποστεί το χαφίζ και μεγαλώνουν όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους. Ως μητέρα δε θα έκανα τίποτα για να τις βλάψω».

​Η ομάδα από την πλευρά της τονίζει στην ιστοσελίδα της ότι αυτή η πρακτική δε θα πρέπει να συνδέεται με τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. 

Η έντονες αντιδράσεις των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης οδήγησε το Twitter στην απόφαση να αφαιρέσει τη χορηγία από τη συγκεκριμένη ανάρτηση, ωστόσο επέτρεψε στην ομάδα να κρατήσει την αρχική δημοσίευση στον λογαριασμό της.

Σε νεότερη ανάρτησή της η ομάδα τονίζει συγκεκριμένα ότι το χαφίζ είναι ακίνδυνη θρησκευτική πρακτική που ακολουθείται εδώ και αιώνες και ταυτόχρονα ότι η ίδια η ομάδα ζητά την απαγόρευση του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων.

​Στην ιστοσελίδα τους συμπληρώνουν ότι η γυναικεία περιτομή αφορά «την αφαίρεση ενός σημείου επιφανειακού δέρματος, είναι απλή διαδικασία και υπάρχει ελάχιστος πόνος». 

Παρόλα αυτά, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου θεωρεί ακόμη και την μικρή αυτή αφαίρεση ως ακρωτηριασμό που βλάπτει τις γυναίκες και τα κορίτσια με πολλούς τρόπους.

Σύμφωνα με τη Unicef, περισσότεροι από 200 εκατομμύρια γυναίκες και κορίτσια έχουν υποστεί διαδικασίες ακρωτηριασμού σε όλο τον κόσμο.

Tags:
αντιδράσεις, Μουσουλμάνοι, γυναίκες, ακρωτηριασμός, Twitter
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK