15:49 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Ομπραδόρ φαίνεται αποφασισμένος όχι μόνο να μην μπει στο προεδρικό αεροπλάνο, αλλά και να απαλλαγεί από αυτό και το απέδειξε περιμένοντας τρεις ώρες για την απογείωση εμπορικής πτήσης. Θα πέθαινα από ντροπή εάν χρησιμοποιούσα πολυτελές αεροπλάνο, λέει.

Προσηλωμένος στην υπόσχεσή του να «ξεφορτωθεί» το προεδρικό αεροπλάνο παραμένει ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ. Μάλιστα, τήρησε τη δέσμευσή του, ακόμη και παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε να περιμένει τρεις ώρες για την απογείωση εμπορικής πτήσης.

Σε πλάνα από βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και όπως μεταδίδει η Guardian, περιμένοντας για την απογείωση του αεροπλάνου, σε πτήση από το Χουατούλκο με προορισμό την Πόλη του Μεξικού, ο ίδιος δήλωσε ότι θα «πέθαινε από ντροπή» εάν χρησιμοποιούσε «ένα πολυτελές αεροπλάνο σε μια χώρα, όπου υπάρχει τόση φτώχεια».

«Δεν θα αλλάξω γνώμη για αυτό», είπε, αναφερόμενος στην καθυστέρηση στην πτήση του, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης. «Οποιοσδήποτε πολιτικός που ενεργεί αλαζονικά δεν θα έχει διάρκεια», παρατήρησε.

Ο 65χρονος Ομπραδόρ κέρδισε τις προεδρικές εκλογές τον Ιούλιο και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα για μια 5ετή θητεία τον Δεκέμβριο.

Προεκλογικά, είχε δεσμευτεί ότι θα πουλήσει το προεδρικό αεροπλάνο και ότι θα μετατρέψει το προεδρικό μέγαρο σε κέντρο τεχνών, όπως επίσης υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τη διαφθορά. 

Tags:
πτήση, αεροπλάνο, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK