22:51 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συνέχεια στις συνομιλίες τους αναμένεται να δώσουν Ρωσία και Τουρκία, ώστε να αποφασίσουν τους τρόπους απομάκρυνσης των τρομοκρατών από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ.

Η Ρωσία και η Τουρκία θα συναντηθούν σύντομα για να συμφωνήσουν το πώς θα απομακρύνουν τους τρομοκράτες από τη συριακή επαρχία Ιντλίμπ μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσαν τη Δευτέρα τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης μεταξύ της ένοπλης αντιπολίτευσης και συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων.

«Στο Σότσι συμφωνήσαμε με τη Ρωσία ότι τα βαρέα όπλα θα αποσυρθούν από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη του Ιντλίμπ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Οι τρομοκράτες θα απομακρυνθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.Το πώς θα γίνει αυτό βρίσκεται πάνω στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε διάφορες επιλογές μαζί με τους εταίρους μας», επισήμανε ο Ομέρ Τσελίκ στους δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, δήλωσε ότι μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα μετακινηθούν τα βαριά όπλα από την ουδέτερη ζώνη, ενώ μέλη των τρομοκρατικών ομάδων θα απομακρυνθούν μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Tags:
Σότσι, Ιντλίμπ, αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, όπλα, πόλεμος στη Συρία, Σεργκέι Σοϊγκού, Ομέρ Τσελίκ, Συρία, Ρωσία, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK